Nyhedsbrev

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Hold dig opdateret her:

Søg

DMSK er

Et univers af skønhedsprodukter, designet til at løse specifikke hudproblemer, optimere hudens sundhed og bringe mere luksus og velvære ind i din hverdag.

Effektivt, sanseligt og bæredygtigt: Vores hudpleje- og velværeprodukter er baserede på ingredienser hentet fra etisk anerkendte leverandører fra hele verden. Vi producerer lokalt på den jyske vestkyst, hvor vores produkter nøjsomt formuleres ved hjælp af moderne, evidensbaseret teknologi og mange års praktisk erfaring.

DMSK er udviklet til dig, der ønsker at gøre noget ekstra godt for din hud og er villig til at investere i langsigtede og holdbare resultater.

Lermasker

DMSK er til dig, der ønsker:

Filosofi

+ - Designed to Matter

Udvælgelsen af ingredienser og resultatet af vores formuleringer afspejler vores mantra: “Designed to Matter”:

Vi udvælger nøje vores ingredienser på baggrund af råvarekvalitet og dokumenterede egenskaber, der har gavnlig effekt på enten hudens sundhed eller formuleringen af selve produktet.

Ønsket om at skabe effektive produkter er vores primære prioritet – selvsagt uden at gå på kompromis med produkternes sikkerhed, og uden at skabe en unødig stor belastning på vores miljø.

+ - Fakta - Ikke trends

Hos DMSK udvælger vi ingredienser og formulerer produkter på baggrund af fakta – ikke trends. Vi ser desværre, at der i skønhedsbranchen er tendens til, at bruge vildledende markedsføring, hvor særligt negative anprisninger – “fri for” – anvendes i stor stil, til at skabe det indtryk, at et produkt er mere sikkert, des flere “farlige” ingredienser det ikke indeholder. En tendens vi ikke ønsker at bidrage til, da du som forbruger har ret til, at kunne træffe oplyste valg baseret på fakta – ikke trends, skræmmehistorier eller vildledende markedsføring generelt.

 

Som forbruger i EU er du ligeledes beskyttet af EU-lovgivningen, der sikrer at kosmetiske produkter ikke indeholder skadelige stoffer, samt at produkter eller ingredienser ikke er testet på dyr.

 

Ønsker du, at undgå visse ingredienser – måske på grund af allergi, eller blot personlige præferencer – så tjek altid ingredienslisten på produktet, eller spørg producenten. Og stil dig kritisk, hvis du hører noget, der lyder for godt til at være sandt.

+ - Miljø, Sikkerhed & Økologi

Økologi
Vi anvender gerne økologiske ingredienser i vores produkter – dermed ikke sagt, at vores produkter er økologiske. Med økologiske mærkninger følger ofte et håb om, at produktet både er sundere for dig og mere miljøvenligt. At et produkt kan betegnes som værende økologisk er dog desværre ingen garanti for, at indholdsstofferne er mindre skadelige for miljøet eller din sundhed. Derfor anvender vi økologiske ingredienser i det omfang det giver mening, både i forhold til produktets formulering, effektivitet, sikkerhed og miljø.

Læs mere om økologisk kosmetik her.

 

Emballage

Vores emballage er udvalgt med omtanke for anvendelighed og miljøbelastning, hvor genanvendelighed, nedbrydelighed, transport og fremstilling, alle er vigtige faktorer.

 

Vi anvender glas, der fremstilles af 3 naturlige komponenter: sand, soda og kalk. Vores brune glasemaballage består af 45% genanvendt glas, samt Calumite, der gør det muligt at omsmelte glasset ved en lavere temperatur. Det sparer både energi og mindsker det samlede C02-aftryk. Glas har samtidig en genanvendelighedscyklus på 100%, da det hverken mister sin styrke eller kvalitet ved genanvendelse. Gammelt glas bliver altså til nyt glas – helt uden spild. Plastik kan til sammenligning typisk genanvendes 2-3 gange. Vores glaskrukker kan desuden genanvendes, fx til opbevaring af smykker, nips, eller krydderier. Ved afskaffelse er det vigtigt altid at sortere emballagen korrekt.

 

Vores plastemballager er ligeledes genanvendelige. Når du har tømt dit produkt, skal emballagen blot sorteres med andet plastaffald,

 

Hos DMSK har vi samtidig aktivt fravalgt brugen af yderemballage på vores produkter. Vi sørger derfor for, at alt nødvendig information i stedet bliver printet direkte på produktets etiket, så vi derved undgår at bruge overflødig materiale til æsker og plastikindpakning.

+ - Naturlig vs. syntetisk

Hos DMSK skelner vi ikke mellem “naturlige” og “syntetiske” ingredienser. Lige såvel som vi ikke mener, at det er muligt at udvikle “kemi-fri” hudpleje, da alt i sin naturlige, ubearbejde form består af kemiske sammensætninger, hvad enten det er vand, planter eller æteriske olier.

 

Vi skelner derimod imellem ingredienser, der enten gavner hudens sundhed eller øger produktets sikkerhed og ingredienser, der kan have en skadelig effekt på huden, selve produktet eller vores omgivelser.

+ - Nej tak til...

Du finder naturligvis ingen ikke-godkendte eller skadelige ingredienser i DMSK produkter. Derudover har vi hos DMSK fravalgt brugen af mineralske olier og silikone.

 

Mineralske olier
Mineralske olier er restprodukter fra olie-industrien, som dels anvendes for sine evner til at danne en beskyttende “hinde” på hudens overflade. Og dels fordi de er meget billige.

 

Der findes ingen videnskabelige undersøgelser, der dokumenterer en negativ effekt ved brug af mineralske olier på huden. Vi mener dog alligevel, at det er en ærgerlig ingrediens at anvende, da plantebaserede ingredienser kan udføre samme opgave på huden, og samtidig tilføre huden næring.

 

Mineralske olier finder du på ingredienslister under navne som petrolatum, paraffin, paraffinum, paraffinum liquidum, mineral oil, petroleum jelly, ceresin eller cera microcristallina.

 

Silikone
Silikone findes i mange varianter, men fælles for dem alle er, at de består af en blanding af silicium (silica), der udvindes af kvartssand.

 

Silikone anvendes typisk i hudplejeprodukter og makeup for at skabe en blød og smeltende konsistens, gøre produktet lettere fordele jævnt på huden, holde på fugt i huden, og få fine linjer til at syne mindre – midlertidigt. I hårplejeprodukter anvendes silikone typisk for dets evne til at tæmme tørt og spaltet hår, og til “løfte” håret, så det ikke klasker sammen og lægger sig fladt mod hårbunden. Og så anvendes silikone ikke mindst fordi, det er en billig ingrediens.

 

Ligesom med mineralske olier, findes der heller ingen videnskabelige undersøgelser, der dokumenterer en negativ effekt ved brug af silikoner på hud eller hår.

 

Trods silikonens positive egenskaber, har vi fravalgt brugen af silikone, da det er en ikke-nedbrydelig ingrediens, og derved skaber unødig belastning på vores miljø. Samtidig finder vi silikone unødvendig, da det kan erstattes med lige så effektive, men mere miljøvenlige alternativer.

 

Silikone finder du som regel på ingredienslister under navne, der slutter på -cone eller -xane.

Fugtgivende body scrub
Karina Hjorth

Karina Hjorth

- Grundlægger af DMSK

“Min hudplejefilosofi bunder i en holistisk tilgang til hudens sammenhæng med kroppen som en helhed. Korrekt formuleret, kan et hudplejeprodukt både udrette synlige og mærkbare resultater på huden og bidrage med terapeutiske egenskaber, der plejer vores velvære.

Men for at opnå holdbare resultater – både kort- og langsigtede – er vi samtidig nødt til også at forstå de biologiske processer, der forårsager vores hudproblemer – problemer, der altid har rod i vores hormonsystem, og direkte påvirkes af vores livsstil.

Det er derfor helt naturligt for mig at have faktorer som kost, motion, søvn, stress og miljø med i processen – både når jeg vejleder i pleje af huden og udvikler nye produkter.”