Nyhedsbrev

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Hold dig opdateret her:

Søg

Pigmentpletter

Pigmentering

Pigmentering er de brune pletter i huden, der opstår fordi hudens naturlige farvestof melanin klumper sig sammen. De opstår især på grund af overdrevet soldyrkning eller hormonelle forandringer i kroppen. De ses typisk i ansigtet, på hænderne og den øverste del af brystet – der hvor huden er mest eksponeret for solens stråler. Det er solens UV-stråler, der danner farvepigmentet melanin, som giver huden en solbrun kulør. Er du intensiv soldyrker (gælder også solarium) begynder melanin at overproducere, og kan danne de mørke pletter i huden.

Melasma

Pigmentforandringer, der opstår på grund af hormonelle forandringer, kaldes melasma, og er meget normalt under graviditet eller ved brug af p-piller.

Vælg hudplejeprodukter, der indeholder:

C-vitamin og niacinamid virker lysnende på huden. C-vitamin indgår også i dannelsen af kollagen og elastin og modvirker skader fra frie radikaler.

A-vitamin (retinol) forbedrer hudens fugtniveau, reparerer hudcellernes struktur, virker udglattende og reducerer pigmenteringer. Hjælper samtidig til at regulere mængden af talg og øge kollagenproduktionen.

Beskyttende antioxidanter, som du blandt andet finder i gulerodsekstrakt/-olie, arganolie, E- og C-vitamin, havtorn eller grøn te.

AHA (alpha hydroxy acids), der er enten frugtsyre/glykolsyre eller mælkesyre, som fjerner døde hudceller og renser dybt ned i huden, hvor de samtidig stimulerer dannelsen af nye hudceller.

N-acetylglucosamin, der også findes naturligt i huden, er et lille molekyle, der fungerer som byggesten til at danne hyaluronsyre, og kan samtidig lysne huden så pigmentpletter bliver mindre synlige. Den lysnende effekt kan øges ved at kombinere N-acetyl glucosamine og niacinamid, da de to ingredienser forstærker hinanden.

Panthenol (B5-vitamin) og aloe vera, der både virker blødgørende, helende og anti-inflammatorisk, og hjælper til at beskytte huden mod fugttab.

Beskyttende antioxidanter, som du blandt andet finder i gulerodsekstrakt/-olie, arganolie, E- og C-vitamin, havtorn eller grøn te.

Probiotika er de gode bakterier, der beroliger huden ved at optage pladsen fra de dårlige bakterier i huden. Præbiotika findes som blandt andet som hudplejeingredienserne “alpha-glucan oligosaccharid”, der er udvindes af sukkerroer, og “inulin”, der er udvindes af cikorierødder.

Magnesium bidrager til at mindske hudens sensitivitet. Kig efter navne, der indeholder “magnesium”.

  • Parfumestoffer, æteriske olier, farvestoffer og alkohol.
  • Skummende renseprodukter: Gå efter blide, evt. oliebaserede, renseprodukter, der ikke skummer for meget. Skummende ingredienser (sulfater), særligt sodium lauryl sulfate og sodium laureth sulfate, kan være hårde for en sensitiv hud, da de stripper huden for fedtstoffer.

Produkter til pigmenteret hud:

Skriv en kommentar