Slået op d.

Skiferie!

Her i familien har vi elsket skiferie i 20 år.
Hele familien ser frem til årets højdepunkt hvor vi drager nedad mod Østrig, Italien eller Frankrig. Vi har 2 gange været i Norge, men vi synes bedre om klimaet sydpå.

Børnene har været med siden var helt små og er startet med at stå på ski i 3 års alderen. Man får selvfølgelig ikke selv det mest optimale ud af det når man har små børn med som man skal gribe mens man selv kører baglæns ned af skibakken, men tiden er godt investeres og de bliver jo større. De kan også komme på skiskole og her har vi blandet erfaringer. Den ældste ville aldrig af sted – når han havde fri fra skole så skulle han heller ikke på ”skiskole” – men han står som en drøm i dag 21 år gammel og er noget af en skihaj. Han er lige kørt i fredags med Universitetet og tager lige en ekstra uge inden vi alle skal af sted i uge 7 .

vinter

Anbefalinger kan være at rejse flere familier sammen eller have barnepiger med. Det havde vi til Karoline da hun kun var 10 måneder – så kunne vi nemlig stadig få årets ski dosis. De sidst par år har vi også rejst 1.juledag. Efter en dejlig julefrokost med familien så satte vi os i bilen og kørte til Frankrig. Her har vi så nydt resten af julen og nytåret.

Karoline var på skiskole som 4 årig i Avoriaze – men den franske mentalitet er ikke lige hende, så vi valgte selv at undervise hende som mindre. Hun er nu 9 år og kan  kører med de voksne overalt. Kristina har været på skiskole i bl.a. Alpe d’ huez og lært meget – hendes teknik blev hurtigt den bedste- men med alderen blev nattelivet og afterski meget vigtigt. Hun valgte et par år at tage med ungdomsskolen på skifere og her skal man som forældre lige lærer at give slip. Hendes første møde med Franske toiletter var et pedal lokum og hun nægtede at stå og tisse i en” bruskabine” med hul i gulvet og stænger på væggen til at holde ved 😉

sne

Hvorfor skiferie?
Vi har efterhånden fået et par rutiner som skal følges. Vi kører hjemmefra sidst på eftermiddagen og ned over grænsen hvor vi skal proviantere. Det gælder også det slik vi lige har i lommerne til på vejen op i liften – det er et must..

Vi spiser så aftensmad i Tyskland og så er børnene klar på bagsædet til at der skal kørers igennem hele natten.  Vi har kaffe, te og sunde snacks med i en kurv og skiftes til at køre de mange kilometer. Når vi næste morgen er i Schweiz så spiser vi morgenmad, og i løbet af formiddagen så er vi fremme

Skiferie er for os noget hvor hele familien er sammen, vi er aktive hele dagen i den friske luft og ofte imens solen bare skinner ned. Vi fryser ikke (som solelskere ofte siger) og står man på ski sydpå er det ikke altid at man behøver sit skiundertøj. Vi har været af sted hvor vi måtte bruge solfaktor 50 for at beskytte os og alligevel blev vores øre som stegt ”flæskesvær”.

Vi skier ind på de små restaturanter,  når benene trænger til en pause, og sidder på løjpen og drikker varm kakao med flødeskum  eller  hvad man nu måtte ønske. Der er udfordringer til alle.

Til middag spiser vi nogle gange i lejligheden og andre gange ude på pisten. Da børnene var små tog vi ofte hjem og fik et hvil og så af sted igen.

Afterski er et helt kapitel for sig og kan udøves i større eller mindre grad- men det er altid hyggeligt at mødes med de andre i selskabet og fortælle ”røverhistorie” fra dagen som er gået, fremvise småskader og aftale hvor turen går hen i morgen.

Hotel eller lejlighed?
Vi har ofte en lejlighed hvor vi kan hygge om eftermiddagen og gøre som det passer os. Vi går så ud og spiser om aftenen, da vi jo alle gerne vil holde fri og vi er trætte.  Vi holder af at spille brætspil  og bare flyde ud- det kniber lidt på et hotelværelse.

Vi har været på hotel flere gange i Østrig- meget hyggelige og med all inclusive. Det har resulteret i at en enkelt deltager som ikke var aktiv skiløber tog 3 kilo på efter en uge med Michelin mad og 5-stjernet forplejning.

produkter

Ski og home spa:
Når man kommer ind og har fået skiene af, så er det dejligt af have medbrat lidt pleje. Skulle der være swimmingpool på stedet så går vi altid ned lige og får løsnet lidt op i benene.
Jeg medtager et Orli massagelys til fødderne- den varme olie på kolde trætte fødder- det kan ikke beskrives men skal opleves.

I år medbringer jeg også den nye massageolie ”Fifty shades of love” og kan give familien lidt lækker massage på hele kroppen efter behov. Den dejlige duft  opfrisker og  giver energi til kroppen.
Ansigtet skal plejes i kulden- jeg medbringer PURE 24 Vitalizing day creme med Anti age effekt og Pure 24 Essentieal Revitallizing serum , uden vand men med økologiske ingredienser  som passer på at min hud ikke frostsprænger men får det fedt den har behov for. Vigtigst af alt er at få fjernet det gamle døde hud, så udfør “flittig-peeling” hvis du vil ha de gode resultater og at din hud skal optage fugt, fedt  og næring.

Man kan have tendensen til lige at trænge til en lille blunder når man kommer ind – medbring gerne en ansigtsmaske f.eks Stemcelle Plante Protein maske – så har du en god undskyldning for lige at sidde stille en 20 min tid og lukke øjnene.

Læberne kan hurtigt blive tørre og sprunkne i kulden mit bedste råd er igen peeling også af læberne.

LÆBER

Læbepeeling:
½ tsk honning
½ tsk rørsukker
10 dråber frisk appelsin saft.

Rør det godt sammen og påfører det på dine læber (brug evt en lille pensel eller en vatpind) Lad det sidde på i 5 minutter, peel med en finger eller tag evt. en blød tandbørste og massere læberne med blide cirkulære bevægelser. Fjernes derefter med lunken vand på en vatrondel.
Dup læberne tørre og påfører derefter din læbebalsam eller læbepomade.

God skiferie til alle – vi er at finde i Italien i år i uge 7!

Kærlig hilsen

Karina & familien

185925_1782350046286_7529689_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *