Slået op d.

Mærkning og bæredygtighed

natur

Mange producenter bruger forskellige typer mærkater, uden at mærkatet måske har nogen speciel effekt.
F.eks. er der nogle der bruger et mærkat om at være imod dyreforsøg, selvom det faktisk i dag er ulovligt at teste både færdige produkter og ingredienser til kosmetiske produkter indenfor EU. Køber man derimod sine produkter udenfor EU skal man være lidt mere varsom med at undersøge om det færdige produkt eller ingredienser dertil kan være testet på dyr.


Kravene for at måtte benytte de fleste mærkater synes vi er alt for lave – vi mener f.eks. ikke at det er tilstrækkeligt at kun 10% af ingredienserne skal være økologiske for at måtte bære et mærke om at være økologisk. Derfor ønsker vi ikke at bruge et sådan mærkat, da forbrugerne reelt ikke kan vide om vores ingredienser er 10 eller 100% økologiske. Mange virksomheder vælger at bruge mærkaterne – nogle virksomheder lever kun op til kravene og nogle lever mere end op til kravene, men for forbrugeren er det med en sådan mærkning umuligt at vide hvilken en af delene der er tale om.


Hos os tror vi på at være åbne og ærlige; vi ved at vores ingredienser er fri for skadelige stoffer, ikke er testet på dyr og at vores ingredienser naturlige. Vi stoler på at forbrugerne stoler på os når vi fortæller dem det, og derfor bruger vi ikke mærkater – man er jo altid velkommen til at læse listen over ingredienserne på produkterne. Det kan godt være at navnene på ingredienserne ikke er navne man møder hver dag, men hvis man f.eks. slår dem op på Google vil man kunne se hvad de enkelte ingredienser betyder.


Alle vores ingredienser bliver udviklet og produceret i Danmark. Det er langt fra altid den billigste løsning, men det er den vi finder mest naturlig. Ingredienserne kommer herfra og produkterne er inspireret af den danske natur, så for os ville det være underligt at det skulle produceres andre steder. Samtidig gør det også at forbrugeren kan være sikker på at lovgivningen herhjemme bliver overholdt, og samtidig er det også meget bedre for miljøjet da vores produkter ikke skal fragtes frem og tilbage mellem landene.

Som I kan læse, så er nogle af vores stærkeste værdier at vi skal være ærlige, naturlige og bæredygtige. Men hvilke ting lægger I som forbrugere vægt på når I køber hudplejeprodukter?

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *