Slået op d.

Fødder – hvordan plejer du dem rigtigt?

dreamstime_xs_25083048

De fleste af os har nok brugt de solskinsdage der har været i denne sommer, på stranden eller måske i haven. Ofte med bare tæer, for der findes næsten ingen bedre følelse i at putte de bare tæer ned i det varme sand og græs.
Herhjemme er der som regel en forholdsvis markant forskel på sommer og vinter, og begge årstider er hårde ved fødderne. Vinteren er hård fordi fødderne hele tiden er pakket ind og gemt væk i store støvler, og om sommeren opfører vi os komplet modsat og drøner rundt med bare tæer.
Når fødderne har været gemt væk hele vinteren og pludselig bliver ‘brugt’ meget mere, så er det med til at danne hård hud. Det er noget der sker helt automatisk, da kroppen danner den hårde hud som et lag beskyttelse, så du ikke slider hul på fødderne.

Med de fleste af os foretrækker nok fødder uden alt for meget hård hud, men det er vigtigt ikke at forsøge at fjerne det hele på én gang, men f.eks. en høvl, da dette blot vil give besked til kroppen om at der straks skal dannes mere hård hud. Det bedste man kan gøre er f.eks. at bruge en pimpsten eller den ru side af en skurresvamp når man er i bad, eller hvis man forkæler sig selv med et fodbad. Man bør ikke selv forsøge at fjerne mere hård hud end der kan komme af ved sådan en behandling. Lider man af meget hård hud på fødderne, så er det bedste man kan gøre, at opsøge en fodterapeut der ved præcis hvor meget hård hud de kan fjerne, uden at der straks bliver dannet yderligere.

Den bedste måde til at forebygge og bekæmpe hård hud er ved at bruge en fodcreme – gerne meget ofte. Mange fodcremer har tendens til at fedte på gulv og i sengetøj, så man kan derfor tage et par gamle strømper på når man har smurt fødderne ind, og så sove med dem om natten eller gå rundt med dem indtil cremen er trængt helt ind. Gør man dette ofte, samtidig med at man bruger en pimpsten eller skurresvamp i badet, så har man gode odds for at have bløde fødder hele tiden.

Neglene på fødderne er også meget udsat i sommeren, og kan godt virke mere umedgørelige end de normalt er. Der dannes nemlig også hård hud rundt omkring neglene på tæerne, og det skal også plejes. Sørg derfor for at fjerne den hårde hud omkring neglene, og bruge en neglebåndsfjerner. Et godt råd for at få pæne negle på fødderne er også at bruge en smule skrubbecreme på en neglebørste i badet. Det er godt til både at exfoliere, samt fjerne skidt og snavs. Når det er gjort, så kan du også bruge lidt mandelolie på og omkring neglen, for at hjælpe med at blødgøre huden.

Det bedste råd er som sagt, ikke selv at give sig i kast med fodhøvle, selvom det kan være fristende når der er dannet meget hård hud, f.eks. under foden. Fjern det nænsomt, en smule af gangen med pimpstem eller skurresvamp, og sørg for at bruge fodcreme så tit som så muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *