Slået op d.

Voks VS. Barbering

I dagens Danmark dikterer moden ingen eller kun sparsom hårvækst på kroppen. Mange af os følger med, uden at tænke så meget over det lige som vi følger trenden på modefronten.

Når man vil af med hårene er der 2 metoder som er oftest anvendt- voks af kroppen eller barbering.

Jeg skal for god ordens skyld nævne at man også kan trimme med epilering (en lille maskine), sytråd som er snoet hårdt (mest brugt i udlandet) og pincet og sugaring.

Er du rødhåret, lys eller mørk kan man ikke sige noget generelt omkring at ”nogen hår” er altid tykkere, finere eller mere kraftig i væksten end andre. Så væksten er konstant lige som ukrudt, sparsom hos nogen af uforklarlige årsager, og større mængder hos andre. Med alderen bliver væksten mindre oftest fra omkring 60 års alderen.

dreamstime_xs_34093010

Vælger du hurtig og billig metoden med skraberen i bruseren, så er der mange som skraber hver 3-4 dag for ikke at lide af stubbe. Det klør og kradser når det gror ud og mange får røde knopper. Nogen kan måske huske filmen ”Klassefesten 1” hvor de sider i restauranten og  har barberet dagen før og nu klør det konstant. Man har lyst til lige at klø igen især under armene og bikinilinien. Står du og skal på weekend tur i spa så barber aldrig benene inden du skal have en behandling, for så er hårsækken er åben og tager imod alt og giver store røde knopper.

Hvis man vælger at skære hårene med kniv/ skraber så bliver væksten tykkere og kraftigere da man ikke får roden af håret med.

Vælger du en voksbehandling, så tager det 4-6 uger inden håret kommer igen da det er rykket op med rod. Hvis man vælger voksbehandlingen, så bliver hårvæksten mindre kraftig med tiden. Første gang der vokses vil man skulle komme lidt oftere, det tager en 3 gange inden alle hår har nået en perfekt cyklus, det vil sige,  at de kommer frem på samme tid, og er på samme stadie i vækstfasen. Når man får en voksbehandling på en klinik, så bliver man også lige tjekket med pincet for at sikre, at alle hår er væk –  også dem på storetåen.

dreamstime_xs_48500685

Voks af ben

Fordelen med voks er at det ikke klør når de små hår gror ud igen – tænk på det som en græsplæne – de små sprøde hår/ strå  er yderst tynde når de lige er sået. Du slipper for at tænke på hårvækst den næste måneds tid, og skal ikke bruge tid hver dag med at fjerne dem.

Uanset om du bruger voks eller skraber, så er det vigtig at pleje huden bagefter med peeling, for at undgå indgroede hår og fjerne de døde hudceller. Et indgroet hår kan komme til at give betændelse og en lille byld hvis man er uheldig, så husk en grundig peeling f.eks med Algesalt Peeling- så fjerne du samtidig de døde hudceller og plejer huden med økologisk olie.

Er du en af dem som lige hiver et par hår ud af næsen med pincet fordi de er blevet lidt lange, så lad voksdamen tage næsen med næste gang.  Det gør ikke ondt, alle hår bliver rykket på én gang, og den dejlige fornemmelse man har af renhed det er så skønt.

Husk ingen sol det første døgn efter voks.

Har du aldrig prøvet en professionel voks, så har du nu muligheden. Vi har lige været på vokskursus med Adam og Eva voks og tilbyder behandling enten i Kolding Klinik Malia, Marielyst spa eller Mahons wellness / ”Den gamle stald” i Sig.

Du får vokset ben, bikinilinie og næse. Hvis i kommer 2, får din veninde det til ½ pris.