Slået op d.

Genbrug din mad!

Smider du også rester fra middagen, juiceren og morgenmaden ud. Lad være med det. Langt de fleste madrester kan bruges igen på den ene eller anden måde, hvadenten det er i ny retter dagen efter, eller til at pleje dit ansigt og krop!

Perfect ingredients

Kartofler:

Har du fået kogt for mange kartofler, så brug resterne til kartoffelmos, som pålæg på rugbrød eller kom mosede kartofler i en brøddej. Kogte kartofler kan faktisk holde sig i helt op til 6 dage i køleskabet, så der er ingen grund til at smide dem ud hvis du ikke lige får genbrugt dem dagen efter.

Avocado:

Hører du også til typen der elsker avocado, men ikke kan spise en hel? Så kan du bruge den sidste halvdel til en god ansigtsmaske der fugter huden og efterlader den elastisk og sund. Tilsæt en  kogt gulerod og rør en spsk. olivenolie sammen med den halve avocado og mos massen til den har en fin og uklumpet konsistens. Herefter påføres den ansigtet, hvor den skal sidde i 10-15 minutter, hvorefter den skulle af med lunken vand.
Du kan bruge stenen fra avokadoen til at plante dit eget avocado-træ. Vi har fundet en video der viser dig hvordan – du kan se den her! (videoen er på engelske)

Gulerodsrester fra din juicer:

Just carrots

Genbrug gulerødderne fra din juicer i både kager, brød og varmt mad! I opskrifterne på gulerodskager erstatter du simpelthen bare den mænge der står angivet som ‘revne gulerødder’ med gulerodsresterne fra din juicer. Du kan også vælge at putte resterne i en brøddej og få et lækkert gulerodsbrød ud af dem.
Resterne kan du også bruge i en bolognese eller i en gryderet.

Pasta & ris

Både pasta og ris kan nemt hos sig et par dage i køleskabet, og kan genbruges i flere forskellige retter, som f.eks. fyld til en lækker supper. Ris kan genbruges med næsten enhver form for kød eller grøntsager, og når de allerede er kogt, så slipper du for at bruge tiden på at vente på at de koger igen. Smid f.eks. risene på en panden med lidt olie, løg, hvidløg, chili, broccoli og stegt kylling, så kan du næsten ikke få aftensmaden lavet nemmere.

Både kogte ris og pasta er kan også nemt bruges som tilbehør i lækre salater!

Kaffe

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Er kaffen blevet kold, så lav dem om til en iskaffe (dette kræver dog at du enten bruger espresso eller en meget stærk almindelig kaffe). Fyld et glas en tredjedel op med isterninger, tilsæt ca. 1 dl. espresso eller stærk kaffe og fyld derefter op med mælk og evt. din yndlingssirup og rør rundt.

Kaffegrumsen kan du tage med i bad og bruge den som bodyscrub, som den er helt fantastisk til.

Tomater:

Har du rester af tomater der enten allerede er skåret ud eller måske bare er stået og blevet lidt bløde og kedelige, så er de altså stadig fremragende til tomatsovs, så put dem i blenderen med dine yndlings ingredienser og brug sovsen til pasta, pizza eller noget helt tredje.

God fornøjelse!

Hvis du bruger dine rester, så husk altid at maden skal varmes op til 75 grader!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *