Slået op d.

Plej huden i ansigtet rigtigt efter sommeren

 

dreamstime_xs_32660847

Sommeren går på hæld, og selvom der ikke har været så mange solskinsdage i denne sommer som de fleste af os nok havde håbet på, så er huden alligevel ekstra udsat i solen og varmen.
De fleste kan opleve at være plaget af tør hud i ansigtet; specielt efter sommer og vinterperioden. Derfor er det vigtigt, at give huden den rigtige pleje for at få genoprettet balancen.

Hudpleje er altid noget der er individuelt, og behovet for fugt kan variere fra person til person. Derfor er det vigtigste altid at ‘lytte’ til din hud, for at se hvad den har brug for.

Nogle af de ting som langt de fleste af os har godt af at bruge, er en peeling og fugt, samt at få vasket snavs og skidt af ansigtet.
Derfor anbefaler vi som udgangspunkt, at du begynder dagen med at vaske ansigtet, enten med vand eller med en god cleanser. Herefter kan du påføre en dagcreme der egner sig til din hudtype. Generelt kan man sige, at jo mere fedtet hud man har, jo lettere skal cremen være, og mere tør hud man har, jo federe kan din fugtpleje være. Det er sagtens muligt f.eks at bruge en lettere creme i T-zonen, og så en federe creme på kinderne hvor huden oftest er lidt mere tør end den er i T-zonen. Det er de færreste der har den samme hudtype i hele ansigtet, og derfor er der ikke noget galt i at bruge forskellige produkter til forskellige steder i ansigtet.

Om aftenen begynder du igen din rutine med at vaske ansigtet rent for snavs og evt. make up, og så bør du – 3 – 4 gange om ugen – bruge en peeling. Når peelingen er vasket af, så kan du nu tilføre huden fugt igen, i form af en creme. Peelingen er nødvendig for at fjerne døde hudceller og få huden til at arbejde på ny. Hvis du ikke er vant til at bruge peeling, så vil du tydeligt kunne mærke en forskel allerede første gang; du vil både se, at huden har fået en ny glød og at huden føles væsentlig blødere end før.

Afhængigt af din hudtype og hvad din hud har brug for, så findes der ansigtsmasker til de fleste. Vores muddermasker er f.eks. meget velegnede til at få renset porrene og stramme huden op, men det er din daglige hudplejerutine der er det vigtigste. Ansigtsmasker er blot med til at understøtte det du gør for din hud i det daglige, og det er sjældent at man kan nøjes med bare at bruge en maske engang i mellem og så springe den daglige rens og fugtpleje over. Husk derfor, at det er det du gør for din hud i hverdagen der tæller!