Slået op d.

Gode naturlige ingredienser, der gør godt!

Mange gange er det værd at kigge en ekstra gang i køkkenskabene inden man tager en smut forbi apoteket. Vi har her samlet et uddrag af de ting vi tit kan finde hjemme hos os selv der siges at kunne kurere mange af de ting vi tager piller for.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 HVIDLØG

Hvidløg er kendt for at have rigtig mange helbredsmæssige fordele.
Det skulle efter sigende både være med til at sænke kolesteroltallet, mindske åreforkalkninger og samtidig være nogle kompetente små soldater i forbindelse med infektioner.

Man kan godt bruge hvidløg i f.eks. gryderetter, men for at have en ekstra indvirkning på helbredet er det bedst at spise dem rå og ikke tilberedte.

?????????????????????????????????????????????????????????????

KANEL

Kanel siges både at være godt for hjertet, men også meget effektiv mod bakterier og svampeinfektioner, men er mest kendt for sin positive indvirkning på blodskukkeret ved f.eks. type 2 Diabetes, faktisk skulle så lidt som 3-6 gram dagligt have en meget gavnlig effekt på blodsukkeret.

Kanel skulle derudover sammen med Gurkemeje være yderst effektiv mod oppustet mave.

?????????????????????????????????????????????????????????

CHILI

Chili skulle efter sigende være super hvis du ønsker at sætte stofskiftet i vejret. Chili er desuden et vidundermiddel mod tilstoppet næse da styrken hurtigt få ‘renset ud’ i næseborene. Men husk at vælge en forholdsvis stærk variant af chilien hvis du ønsker andet end bare smag. Jo stærkere, jo flere fordele for dit helbred!

?????????????????????????????????????????????????????????????????

OREGANO

Oregano er lidt et vidundermiddel der både er virker bakteriehæmmende, men også skulle have en effektiv effekt på fordøjelse og samtidig være med til at modvirke knogleskørhed.

?????????????????????????????????????????????????????????

SALVIE

Salvie stimulerer både nervesystem, hjernefunktioner og blodomløb og skulle derudover være rigtig godt mod f.eks. menstruationssmerter. Som om det ikke var nok, så er Salvie også betændelseshæmmende.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????SORT PEBER

Kværn gerne lidt sort peber ud over maden – det skulle hjælpe med at sætte stofskiftet op med næsten 10%!
Derudover har sort peber også en positiv indvirkning på kroppens evne til at optage næring og så er det godt for fordøjelsen!

??????????????????????????????????????????????????????????????

INGEFÆR

Drik en kop ingefærthe til morgenmaden og så skulle du kunne forbrænde 40 kalorier ekstra efter måltidet!
Derudover er ingefær også med til at give dit immunforsvar et ordenligt boost.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

CAYENNEPEBER

Cayennepeber skulle være utroligt effektivt til at hjælpe med at sætte forbrændingen i vejret. Efter sigende skulle den stærke smag også gøre at man spiser sin mad langsommere, så det er bare med at bruge krydderiet i alle de retter det er velegnet til.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

CITRONER

Udover at være en god kilde til C-vitaminer, så har citroner også en effektiv lindring på fordøjelsen. Den nemmeste måde at lindre fordøjelsen med citroner er at drikke et glas kogt og afkølet vand om morgenen hvor der er tilsat saften af en citron. Dette skulle også være et effektivt middel mod vand i kroppen.