Slået op d.

Alt godt om agurk!

De fleste af os har den liggende i køleskabet, men vidste du at du kan bruge den sprøde grøntsag som andet end bare pynt på pålægget eller tilbehør i salaten?

Agurker har nogle helt fantastiske egenskaber. Agurk indeholder blandt andet C-vitamin og kalium, saften fra agurken kan bruges til at bekæmpe betændelse i kroppen, og agurk har en helende og kølende effekt på huden.

TIL ALT DET INDENI

Ud over at agurk smager skønt og friskt, så indeholder den også en masse vitaminer og mineraler; C-vitamin, kalium, svovl og silicium.
Samtidig, så virker agurk både vanddrivende, og har en god effekt på betændelsestilstande i kroppen. Agurkens vitaminer og mineraler sidder næsten alle i skrællen, så sørg for at få skrællen med hvis du vil have de gode vitaminer og mineraler.

Har du betændelse kan du køre en agurk gennem saftpresseren og drikke saften fra agurken. Både agurkesaft og et større stykke agurk skulle også virke rigtigt fint på halsbrand og sure opstød, så prøv et stort stykke agurk hvis du lider det. Det er både sundere og billigere end medicin 🙂

På grund af dens evne til at bekæmpe betændelse er agurken også rigtig god til hudsygdomme.

TIL ALT DET UDENPÅ …

De fleste kender allerede til tricket med agurkeskiver på øjnene, men vidste du at det føromtalte agurkesaft også er fremragende som skintonic? Til at lave en skintonic af agurk skal du rive ca. en halv agurk og derefter presse væden ud af. Den bruger du som en almindelig skintonic, men den skal opbevares på køl og kan holde sig 3-4 dage (undgå derfor at lave for store portioner af gangen.

Agurk har både en helende og kølende effekt på huden, så er du blevet solskoldet, kan du nemt dulme det ved at skære et stort stykke agurk og gnide forsigtigt på området.

Agurkeskiver kan bruges rundt omkring øjnene for at mindske hævede og puffede øjne. Da agurk samtiden er en rigtig god fugtgiver, så er det aldrig nogen dårlig idé at gnide ansigtshuden med et stykke agurk.

VI ELSKER AGURK!

Fordi vi er helt vilde med alle agurkens gode egenskaber, så bruger vi den også i nogle af vores produkter. Blandt andet i vores Too Young to be Ugly-creme der indeholder agurkeekstrakt (og i øvrigt er uden olie, hvilket gør den superfin til tør og sart hud) – så har du ikke lyst til at stå og rode med en agurk på badeværelset, som kommer den også i DM Skincare-format 😉

 

Kilde: alterne.dk