Nyhedsbrev

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Hold dig opdateret her:

Søg

Pleje af ny tatovering

8 gode råd til pleje af ny tatovering

En tatovering er et personligt og permanent kunstværk, som du har resten af livet. Hvis du passer godt på din tatovering lige efter den er lavet, så vil den holde sig flot, og du mindsker risikoen for at der udvikles infektion.

Pleje af ny tatovering er vigtigt fordi, at der er sket et brud i hudens barriere da du fik tatoveringen lavet. De efterfølgende dage dannes der en sårskorpe i huden i området, hvor du er blevet tatoveret.

Hvordan man plejer en ny tatovering på den bedste måde kan være forvirrende, især hvis det er din første tatovering.

I denne artikel vil jeg give dig detaljerede råd og vejledning til, hvordan du kan give din nye tatovering pleje og forebygge infektion.

I langt de fleste tilfælde er målet at fremskynde hurtig heling af huden og forhindre infektion.

Hos DM Skincare har vi specialudviklet en serie af plejeprodukter til tatoveringer, som dækker de behov en ny tatovering har: Forberende lotion, der styrker huden inden tatovering, antibakteriel rens, helende panthenolcreme, samt en beskyttende creme med SPF, der beskytter farver og skarphed i din nye tatovering.

Gode råd til pleje af ny tatovering

Optimal før- og efterbehandling af en ny tatovering kan hjælpe med at forhindre infektion og sørge for resultatet af din nye tatovering bliver ligesom du har ønsket dig. Alt efter tatovør kan du få forskellige råd, men grundlæggende er målet simpelt – at fremskynde hurtig heling af huden og forhindre infektion.

1. Fugt og beskyttelse

God pleje af ny tatovering starter hos tatovøren. Når din tatovering er færdig, vil tatovøren smøre et tyndt lag tatoveringscreme eller anden fugtighedscreme over hele din tatovering. Herefter dækkes din tatovering til med plastfolie eller anden bandage. Selvom det kan være fristende at fjerne bandages for at se din nye tatovering, så bør du lade den sidde i mindst et par timer. Hvor lang tid afhænger af størrelsen på din nye tatovering og placeringen. Bandagen beskytter din hud mod bakterier, direkte sollys og irritation fra tøj.

2. Vask din tatovering efter et par timer

Efter cirka 5 timer bør du fjerne bandagen og vaske din nye tatovering forsigtigt med en god og mild antibakteriel rens.

Din hud vil være meget øm og derfor skal du være meget forsigtig når du renser huden. Sørg for at bruge lunkent vand da både for varmt eller for koldt vand blot vil irritere din huden endnu mere. Vær grundig og opmærksom på at hele tatoveringen bliver renset.

3. Påfør fugtgivende creme

Efter du har renset din nye tatovering bør du påføre et tyndt lag creme f.eks. denne creme med helende panthenol.

En god fugtighedscreme vil give din hud fugt og næring – og det har den brug for. Lad din hud være afdækket så den har muligheden for at “trække vejret”.

4. Hold din tatovering ren og tør

Hold din nye tatovering ren og tør. Undgå at blødgøre det tatoverede område i vand i mindst en måned. Du kan sagtens tage brusebade, men du bør holde dig fra svømmehallen og lange karbade.

5. Undgå direkte sollys

Sørg for at undgå at din tatovering får direkte sollys. Især farvede tatoveringer har tendens til at falme i solen. Hvis du ikke kan undgå at være i solen, bør du beskytte din nye tatovering med en creme, der indeholder solfaktorbeskyttelse.

6. Vær tålmodig og lad din tatovering hele

Helingstiden afhænger af størrelsen på din tatovering, samt hvor godt du plejer den, men det kan variere fra cirka en uge til flere måneder. Følg de instruktioner, som din tatovør har givet dig, og sørg for at tatoveringen altid holdes fugtig og ren.

Du bør også være opmærksom på hvilke plejeprodukter du bruger til din nye tatovering. Sørg for at undgå skrappe og “hårde” hudplejeprodukter, når din tatovering er ny.

7. Undgå at klø

Når din tatovering heler kan det begynde at klø i huden. Du bør undgå at kradse og klø i huden, da det kan få blækket i områderne til at falme eller forsvinde. Derudover øges risikoen for infektion i området.

Kløen bør kun mærkes i de første par uger. Hvis kløen bliver uudholdeligt eller vedvarende, bør du opsøge enten din tatovør eller læge.

Inficerede tatoveringer er meget sjældne, men det kan ske. Du bør derfor få det tjekket, hvis du er bekymret.

8. Vend tilbage til tatovøren, hvis det bliver nødvendigt

Hvis din nye tatovering mister farve, skal du vende tilbage til tatovøren og få ham/hende til at gennemgå din tatovering igen. Det er almindeligt at man lige skal gennemgå tatoveringen efter cirka 6 uger, så man kan rette småfejl.

Produkter til tatoveret hud:

Skriv en kommentar