tatovering pleje

8 gode råd til pleje af ny tatovering

En tatovering er et personligt og permanent kunstværk, som du har resten af livet. Hvis du passer godt på din tatovering lige efter den er lavet, så vil den holde sig flot, og du mindsker risikoen for at der udvikles infektion.

Pleje af ny tatovering er vigtigt fordi, at der er sket et brud i hudens barriere da du fik tatoveringen lavet. De efterfølgende dage dannes der en sårskorpe i huden i området, hvor du er blevet tatoveret.

Hvordan man plejer en ny tatovering på den bedste måde kan være forvirrende, især hvis det er din første tatovering.

I denne artikel vil jeg give dig detaljerede råd og vejledning til, hvordan du kan give din nye tatovering pleje og forebygge infektion.

I langt de fleste tilfælde er målet at fremskynde hurtig heling af huden og forhindre infektion.

Hos DM Skincare har vi udviklet en række produkter til pleje af tatovering. Formålet med denne tatoverings hudpleje serie er at dække dig helt ind, når du lige har fået lavet en ny tatovering.

Med denne tatoverings pleje serie finder du alt lige fra anti-bakteriel rens, Panthenol tatoveringscreme, en creme som beskytter farven i din tatovering, en lotion som forbereder din hud før en ny tatovering og så har vi samlet alle produkterne til pleje af tatovering i én samlede tattoo serie.

Hvad er en tatovering?

For at forstå hvorfor det er så vigtigt, at give din tatovering optimal pleje så er det vigtigt at forstå, hvad en tatovering egentlig er.

Selvom spørgsmålet virker simpelt, så kan der ofte være mange forskellige svar. Det samme gælder for pleje af ny tatovering, så derfor handler det om at finde ud af, hvad der virker for dig.

En tatovering er en permanent markering på huden som er består af blæk og lavet med små nåle. Blækket bliver deponeret i hudens underlag – også kendt som dermis.

Tatovering er både en accepteret og anerkendt form for kunst på kroppen. Tatoveringer har været brugt i mange tusinde år i forskellige kulturer verden over.

Uanset om dine nye tatovering er et minde, udtrykker interesser eller en kærlighedserklæring, så er tatoveringer rig på kultur historie og fortjener respekt.

Tatoveringens historie

Tatoveringer har tidligere været en måde at fortælle en historie eller som en del af et ritual i mange kulturer verden over.

Tatoveringer fortæller en historie og kan skrives på alle sprog. Fra symboler og kulturelle billeder til ord og skrifttyper. Tatoveringer har været brugt til at fejre liv, valg til at hyldes og mindes livets formål.

Tatoveringer har altid haft en unik evne til at tale til mængder.

Gode råd til pleje af ny tatovering

Korrekt efterbehandling og pleje af ny tatovering i de første par uger kan hjælpe med at forhindre infektion og sørge for resultatet af din nye tatovering bliver perfekt.

Alt efter tatovør kan du få forskellige råd, men grundlæggende er målet simpelt – at fremskynde hurtig heling af huden og forhindre infektion.

Baseret ud fra denne teori har vi udviklet vores egen DM Tattoo Skincare Serie.

1. Fugt og beskyttelse

God pleje af ny tatovering starter hos tatovøren. Når din tatovering er færdig, vil tatovøren smøre et tyndt lag tatoveringscreme eller anden fugtighedscreme over hele din tatovering.

Herefter dækkes din tatovering til med plastfolie eller anden bandage.

Selvom det kan være fristende at fjerne bandages for at se din nye tatovering, så bør du lade den sidde i mindst et par timer. Hvor lang tid afhænger af størrelsen på din nye tatovering og placeringen.

Bandagen beskytter din hud mod bakterier, direkte sollys og irritation fra tøj.

2. Vask din tatovering efter et par timer

Efter cirka 5 timer bør du fjerne bandagen og vaske din nye tatovering forsigtigt med en god og mild anti-bakteriel rens.

Din hud vil være meget øm og derfor skal du være meget forsigtig når du renser huden. Sørg for at bruge lunkent vand da både for varmt eller for koldt vand vil irriterer din hud endnu mere.

Vær grundig og opmærksom på at hele din nye tatovering bliver renset.

3. Påfør fugtgivende creme

Efter du har renset din nye tatovering bør du påføre et tyndt lag creme f.eks. Panthenol tatoveringscreme fra DM Skincare.

En god fugtighedscreme vil give din hud fugt og nærring – og det har den brug for. Lad din hud være afdækket så den har muligheden for at “trække vejret”.

4. Hold din tatovering ren og tør

Hold din nye tatovering ren og tør. Undgå at blødgøre den i vand i mindst en måned. Du kan sagtens tage brusebade, men du bør holde dig fra svømmehallen og lange karbade.

5. Undgå direkte sollys

Sørg for at undgå direkte sollys mod din nye tatovering. Især farvede tatoveringer har tendens til at falme i solen.

Hvis du ikke kan undgå at være i solen, bør du beskytte din nye tatovering med solcreme som har et højt indhold af SPF.

6. Vær tålmodig og lad din tatovering hele

Helingstiden afhænger af hvor godt du plejer din nye tatovering og størrelsen. Det kan variere fra cirka en uge til flere måneder alt efter hvor omfangsrig og kompleks din nye tatovering er.

Følg instruktionerne din tatovør har givet dig, og sørg for at din tatovering altid holdes fugtig og ren.

Du bør også være opmærksom på hvilke plejeprodukter du bruger til din nye tatovering. Sørg for at undgå skrappe og “hårde” hudplejeprodukter, når din tatovering er ny.

7. Undgå at klø

Når din tatovering heler så kan det begynde at klø i huden. Du bør undgå at kradse og klø i huden, da det kan få blækket i områderne til at falme eller forsvinde. Derudover øges risikoen for infektion i området.

Kløen bør kun vare i de første par uger. Hvis kløen bliver uudholdeligt eller vedvarende, bør du opsøge enten din tatovør eller læge.

Inficerede tatoveringer er meget sjældne, men det kan ske. Og derfor bør du få det tjekke, hvis du er bekymret.

8. Vend tilbage til tatovøren, hvis det bliver nødvendigt

Hvis din nye tatovering mister farve, skal du vende tilbage til tatovøren og få ham til at gennemgå din tatovering igen – gratis.

Det er almindeligt at man lige skal gennemgå tatoveringen efter cirka 6 uger, så man kan rette småfejl.

Gør som 2.500 andre 💌

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få 20% rabat på din første ordre!

Del denne artikel: