Hvilken hudtype har du?

Kend din hudtype – Undgå fejlkøb og få en smukkere hud.

Glamourøse cremer og kampagnetilbud kan ofte friste os til at prøve et hav af forskellige produkter i jagten på at opnå en smuk, sund og velplejet hud.

Men du kan hurtigt gå galt i byen i jagten på de perfekte hudplejeprodukter, hvis ikke du kender din hudtype. Ikke mindst fordi jagten på en skønnere hud, ofte kan resultere i en lang række dyre fejlkøb – og forkert behandling af din hud.

Sådan finder du din hudtype:

Vask dit ansigt med lunt vand og et mildt renseprodukt – påfør ikke hudplejeprodukter efter du har renset ansigtet. Vent ca. 2 timer og mærk hvordan din hud føles og ser ud.

Tag testen her, og find ud af hvilken hudtype du har:

0%

Hvordan føles din hud?

Hvordan er porerne i din hud?

Har du ofte bumser / hudorme?

Hvordan føles din hud efter du har eksfolieret den?

Hvordan ser din hud ud?

Din hudtype:
Tør hud
Tør hud kendetegnes ved små fine streger rundt om øjnene, ved læberne og nederst på kinderne. Fine porer og en stram fornemmelse i ansigtet fortæller, at huden er tør. Den tørre hud er trist og glansløs, fordi talgproduktionen er lav, og huden har tendens til at skalle. Tørheden gør, at huden er sårbart overfor temperatursvingninger, – stærk kulde og blæst kan hver for sig berøve huden dens naturlige fugtighed. Denne hudtype kræver meget omhyggelig pleje, da rynkedannelsen sker i en meget ung alder.
Normal hud
Få har den – alle drømmer om denne hudtype. Den normale hud er blød, glat med en god naturlig kulør, uden skjolder og stramme områder og er fri for olieskinnende overflader. Huden har ikke tilbøjelighed til urenheder, og ved den rette pleje bevarer den normale hud sit unge udseende lagt op i trediverne.
Kombineret hud
Denne hudtype er den mest almindelige. Et T-formet midterparti af fedtet hud findes i panden, strækker sig ned over næsen til hagen. Dette område kan også have bumser og filipenser. Kinder, hals og området omkring øjnene har omvendt tør hud. Årsagen er, at talgkirtlerne i T-området er mere aktive, hvilket kan give vanskeligheder ved valg af de rette hudpleje produkter.
Sart hud
Sart/sensitiv hud er ofte sårbar overfor vejrskifte, temperatur, luftfugtighed og de kosmetik- og hudplejeprodukter du anvender. De typiske kendetegn er tendens til rødme/kløe, tørhed og let påvirkning fra ydre forhold.
Fedtet hud
Fedtet hud ser næsten altid blank og skinnende ud, med tendens til bumser. Fedtet hud byder på de største vanskeligheder, mens man er teenager, da det ofte er hormonalt betinget. Lidt efter lidt aftager fedtproduktionen i huden i takt med alderen. Der er dog det gode ved denne hudtype, at den som regel holder sig lettere fri for rynker end andre hudtyper. Det første tegn på fedtet hud er, at den meget hurtigt begynder at skinne fedtet efter afvaskning. Fedtkirtlerne laver overproduktion, og huden kan ikke optage det overflødige fedt. Når fedtet forbliver på huden, virker det som fluepapir på snavs og støv og danner et fortræffeligt grundlag for hudorme og bumser. Hyppig rensning af hudens porer kan afhjælpe dette problem, og befri porerne for det overflødige fedt.
Acne
Acne, bumser og filipenser er en meget almindelig hudlidelse forårsaget af betændelse i talgkirtler og hårsække. Akne optræder hyppigst i pubertets årene, men hos de fleste forsvinder denne teenager acne almindeligvis i 20 års alderen, men en del har fortsat tendens til acne senere i livet. Årsagen til acnens forekomst omkring puberteten, hænger sammen med den øgede hormonproduktion, der stimulerer talgproduktionen. Arvelige faktorer spiller også en stor rolle. Denne hudtype kræver megen opmærksomhed. Grundig rensning af huden kan mindske sygdommens udbredelse. Huden bør vaskes med en mild sæbe hver dag, og bemærk at udtørrende sæber forværrer situationen, da huden vil kompensere udtørringen ved at øge talgproduktioen. Ansigtscremer indeholdende A-vitamin samt betændelseshæmmende effekt, er en nødvendighed for denne hudtype.

Share your Results:

Just tell us who you are to view your results !

Fakta om hudtyper:

Acne

Acne, bumser og filipenser er en meget almindelig hudlidelse forårsaget af betændelse i talgkirtler og hårsække.
Akne optræder hyppigst i pubertets årene, men hos de fleste forsvinder denne teenager akne almindeligvis i 20 års alderen, men en del har fortsat tendens til akne senere i livet.
Årsagen til aknens forekomst omkring puberteten, hænger sammen med den øgede hormonproduktion, der stimulerer talgproduktionen. Arvelige faktorer spiller også en stor rolle.
Denne hudtype kræver megen opmærksomhed. Grundig rensning af huden kan mindske sygdommens udbredelse. Huden bør vaskes med en mild sæbe hver dag, og bemærk at udtørrende sæber forværrer situationen, da huden vil kompensere udtørringen ved at øge talgproduktioen.
Ansigtscremer indeholdende A-vitamin samt betændelseshæmmende effekt, er en nødvendighed for denne hudtype.

Fedtet Hud

Fedtet hud ser næsten altid blank og skinnende ud, med tendens til bumser. Fedtet hud byder på de største vanskeligheder, mens man er teenager, da det ofte er hormonalt betinget. Lidt efter lidt aftager fedtproduktionen i huden i takt med alderen. Der er dog det gode ved denne hudtype, at den som regel holder sig lettere fri for rynker end andre hudtyper.
Det første tegn på fedtet hud er, at den meget hurtigt begynder at skinne fedtet efter afvaskning. Fedtkirtlerne laver overproduktion, og huden kan ikke optage det overflødige fedt. Når fedtet forbliver på huden, virker det som fluepapir på snavs og støv og danner et fortræffeligt grundlag for hudorme og bumser. Hyppig rensning af hudens porer kan afhjælpe dette problem, og befri porerne for det overflødige fedt.

Tør Hud

Tør hud kendetegnes ved små fine streger rundt om øjnene, ved læberne og nederst på kinderne. Fine porer og en stram fornemmelse i ansigtet fortæller, at huden er tør.
Den tørre hud er trist og glansløs, fordi talgproduktionen er lav, og huden har tendens til at skalle. Tørheden gør, at huden er sårbart overfor temperatursvingninger, – stærk kulde og blæst kan hver for sig berøve huden dens naturlige fugtighed.
Denne hudtype kræver meget omhyggelig pleje, da rynkedannelsen sker i en meget ung alder.

Kombineret Hud

Denne hudtype er den mest almindelige. Et T-formet midterparti af fedtet hud findes i panden, strækker sig ned over næsen til hagen. Dette område kan også have bumser og filipenser.
Kinder, hals og området omkring øjnene har omvendt tør hud. Årsagen er, at talgkirtlerne i T-området er mere aktive, hvilket kan give vanskeligheder ved valg af de rette hudpleje produkter.

Normal Hud

Få har den – alle drømmer om denne hudtype.
Den normale hud er blød, glat med en god naturlig kulør, uden skjolder og stramme områder og er fri for olieskinnende overflader.
Huden har ikke tilbøjelighed til urenheder, og ved den rette pleje bevarer den normale hud sit unge udseende lagt op i trediverne.

Sart / Sensitiv Hud

Sart/sensitiv hud er ofte sårbar overfor vejrskifte, temperatur, luftfugtighed og de kosmetik- og hudplejeprodukter du anvender.
De typiske kendetegn er tendens til rødme/kløe, tørhed og let påvirkning fra ydre forhold.

Gør som 2.500 andre 💌

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få 20% rabat på din første ordre!

Del denne artikel: