Nyhedsbrev

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Hold dig opdateret her:

Søg

Hudplejerutine rækkefølge

Ansigtspleje: Hudplejerutine og rækkefølge

Hvordan sammensætter jeg den bedste hudplejerutine?

Sund og problemfri hud kræver kærlig pleje. Men hvordan din hudplejerutine ser ud, afhænger både af din hudtype og hvad der passer bedst til dit behov. Måske foretrækker du en kort og effektiv hudplejerutine. Eller måske elsker du bare at bruge længere tid på dit selvplejeritual.

Hos DMSK har vi alt i effektive og lækre produkter til ansigtspleje – hvad enten du har tendens til tør hud, fedtet hud, pigmentpletter, akne eller ønsker at forebygge aldringstegn.

Hvilken rækkefølge skal jeg bruge mine hudplejeprodukter i?

Hvad må man og hvad må man ikke – kan en forkert rækkefølge betyde, at dine produkter ikke virker? Det kan være ret uoverskueligt at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til at finde ud af i hvilken rækkefølge du skal bruge dine hudplejeprodukter. Men det er der heldigvis råd for.

Du skal selvfølgelig altid starte med at bruge din ansigtsrens, så du ikke vasker dyre sera og cremer af huden. Eventuelt efterfulgt af en toner eller mist. Herefter bør du sammensætte rækkefølgen således, at du bruger dine vandbaserede produkter efterfulgt af dine oliebaserede produkter. Olien har den funktion, at den beskytter og forsegler din hudbarriere, så fugten holdes inde, og skidt holdes ude. Den kan derfor også forhindre vandbaserede produkter i at trænge ind i huden – hvilket naturligvis ikke er optimalt. Derfor: er der olie i = anvend til som næstsidste step. Som sidste step skal du bruge din solcreme / dagcreme med SPF.

Selvom hudplejerutinen herunder består af 5 trin, kan du sagtens udvide med flere produkter eller nøjes med mindre. Disse trin illustrerer blot rækkefølgen du bør bruge dine produkter 🙂

Trin 1: Rens

Aften: Rens din hud grundigt hver aften og fjern eventuel makeup. Udover at der i løbet af dagen samler sig snavs på huden, er det vigtigt at du får fjernet døde hudceller og renset ud i dine porer. Når porerne i huden stoppes til, udvides de, og det øger risikoen for at få bumser. Vi kan anbefale vores parfumefri Sæberens, der fjerner båder snavs og makeup.

Morgen: Renser du huden grundigt hver aften kan du nøjes med en let og opfriskende rens om morgenen. Til det anbefaler vi vores parfumefri 2i1 Rens, der er både mild og plejende for huden, og hurtigt kan anvendes på en vatrondel. Du kan også anvende vores Sæberens, hvis foretrækker at rense huden under bruseren.

Hvorfor skal jeg fjerne makeup om aftenen?

Det er vigtigt at du fjerner både makeup og solcreme, og renser huden inden du går i seng. Både makeup og solcreme indeholder ofte større mængder af silikone. Silikone sørger for, at produktet fordeles mere jævnt på huden, og det får huden til at føles lækker og blød. Det er ikke en farlig ingrediens - tværtimod kan silikone sørge for, at der ikke opstår små “huller” i dækningen af din hud, hvilket især er vigtigt, når det handler om solbeskyttelse. Men hverken silikone og solbeskyttelsesfiltre er nødvendige for din hud om aftenen, og de kan bidrage til at forhindre, at dine andre hudplejeprodukter kan trænge ordentligt ind i din hud.

Trin 2: Eksfoliér

Eksfoliering, peeling eller scrub er 3 forskellige ord for den samme proces i din hudplejerutine. Der kan dog være stor forskel på hvordan du foretrækker at eksfoliere din hud, og hvordan de enkelte produkter virker. Du bør eksfoliere din hud 1-2 gange om ugen – somme tider oftere, alt afhængig af hvilket produkt du anvender.

Hvorfor skal jeg eksfoliere min hud?

Fælles for alle eksfolierende hudplejeprodukter er, at de sørger for at fjerne døde hudceller og stimulere dannelsen af nye hudceller. Det får din hud til at se mere frisk og sund ud, og du forebygger udbrud af bumser og hudorme.

Hvad er forskellen på en mekanisk peeling og en kemisk peeling?

Der findes et hav af forskellige hudplejeprodukter til eksfoliering, som kan deles ind to grupper:

Mekanisk peeling:

En mekanisk peeling fungerer ved, at du bruger et produkt med små korn, som du nænsomt smører rundt på huden i cirkulære bevægelser. Har du fedtet hud, kombineret hud, tendens til bumser, forstørrede porer eller meget tørre områder på huden, kan en mekanisk peeling ofte føles dejligt og få huden til at føles frisk, ren og blød.

Kemisk peeling:

En kemisk peeling eksfolierer din hud, uden at du skal bruge dine hænder til at “skrubbe” huden. Den indeholder syrer, som aktiveres idet du smører dem på huden. Det kan for eksempel være:

1: AHA – frugtsyre og mælkesyre:

AHA består af enten frugt- eller mælkesyrer. Det kan for eksempel være citric acid (citrussyre), glycolic acid (glykolsyre) eller lactic acid (mælkesyre). AHA syre trænger dybt ned i huden, hvor den blandt andet bidrager til at:

  • Stimulere dannelsen af nye hudceller – det giver mere glød og mindre trist grå hud.
  • Forfine hudens overflade, blandt andet ved pigmentpletter.
  • Øge hudens fugtniveau.
  • Bane vej for andre ingredienser – AHA fjerner det øverste lag af døde hudceller, så andre ingredienser kan gøre sin positive virkning på din hud.

AHA er særligt god til tør hud eller moden hud, men der er også fordele at hente, hvis døjer med akne eller pigmentpletter.

2: BHA – også kaldet salicylsyre:

Salicylsyre udvindes af piletræet og virker både:

  • Fedtopløsende
  • Bakteriebekæmpende
  • Og let eksfolierende på huden.

Modsat AHA formår salicylsyre også at trænge ned i hudens porer og rense. Salicylsyre er særligt god til dig, der døjer med akne, hudorme eller forstørrede porer.

Laver skrubbekorn ridser i min hud?

Du har måske hørt, at du ikke må bruge en mekanisk scrub, da de små skrubbekorn laver ridser i din hud. Men det handler blot om at du bør vælge en scrub der passer til din hudtype, med skrubbekorn, der egner sig til at eksfoliere huden i enten ansigtet eller på kroppen. Groft salt egner sig ikke til eksfoliering af huden i ansigtet, men kan have god effekt mod den hårde hud på dine fødder. Andre salttyper - som foreksempel algesalt, der anvendes i vores Sart Scrub, egner sig både brug i ansigtet og på kroppen.

Trin 3: Korrigerende pleje

Efter du har peelet din hud kommer vi til det trin i din hudplejerutine, hvor du kan arbejde på at få kontrol over dine hudproblemer, forebygge eller blot forbedre hudens tilstand. Korrigerende hudpleje kan komme i mange afskygninger – serum, toner, mist, creme osv. Det vigtigste er, at gå efter indhold, som har positiv effekt på lige netop dit hudproblem/ønske. På vores webshop kan du sortere og vælge hudplejeprodukter præcis efter din hudtype eller den egenskab du ønsker produktet skal have.

Trin 4: Fugt

Fugt er ikke kun forbeholdt en tør hud – alle hudtyper har brug for fugt. Faktisk kan fedtet hud i nogle tilfælde skyldes, at huden er dehydreret og derfor forsøger at kompensere for den manglende fugt, ved at producere mere olie. Fugt er ikke forbeholdt trin 4 – du kan med fordel inddrage produkter med fugtbindende egenskaber i stort set alle trin i dit hudplejerutine.

Fugtbindende ingredienser såsom hyaluronsyre, glycerin, eller sodium PCA er verdensmestre i at binde mere fugt til din hud.

Trin 5: Forsegling og solbeskyttelse

Når du har tilført fugt til huden er det vigtigt at forsegle hudens barriere, så fugten bevares inde i huden. Her hjælper fugten blandt andet med at holde din hud blød, smidig og glat. Hvis huden er tør, vil rynker og fine linjer nemlig komme mere til syne. Huden kan forsegles effektivt med en god ansigtcreme eller ansigtsolie, der indeholder planteolier (fx squalane), fedtsyrer eller peptider.

Om morgen er det vigtigt, at du beskytter huden med en ansigtscreme der indeholder solfaktorbeskyttelse – både fordi solens UV-stråler nedbryder hudens celler, men i særdeleshed fordi de også virker kræftfremkaldende.

Dagcreme eller solcreme?

Om du foretrækker kun at bruge en ansigtscreme med SPF, en almindelig solcreme, eller en ansigtscreme uden SPF efterfulgt af solcreme, er helt op til dig. Et UV-filter i en ansigtscreme er lige så effektiv, som i en almindelig solcreme.</p> <p>En anden nyttig ingrediens i din dagcreme er antioxidanter. Antioxidanter bidrager nemlig til at beskytte din hud mod skader fra de frie radikaler, der speeder hudens aldringsproces op.

Om aftenen kan du med fordel bruge en ansigtscreme, der indeholder nogle af de aktive ingredienser, der egner sig mindre godt under dagstimerne solstråler.

Kan jeg bruge den samme creme om dagen og om aftenen?

Det korte svar: Ja - du kan sagtens bruge den samme ansigtscreme om morgenen og om aftenen.</p> <p>Det lange svar: Stadig ja - det vigtigste er dog, at du får brugt en creme med solbeskyttelsesfilter i dagtimerne. Solbeskyttelsesfiltre fylder dog også ofte en del i din ansigtscreme, og er helt overflødige at bruge om natten. Derfor kan du i stedet vælge en anden ansigtscreme, hvor der er bedre plads til andre aktive ingredienser - det kunne blandt andet være KGF, A-vitamin eller noget helt tredje.

Skriv en kommentar