Probiatika gode bakterier til huden

Tarmflora = Hudflora

Det handler om bakterier. De gode af slagsen.

For en sund hud er alt andet end bakteriefri.

Kroppen huser trillioner af små bakterieøkosystemer, og en række af dem ligger på din hud. Forskning har vist, at nogle af disse bakterier fremmer hudens sundhed, ved at optage pladsen fra dårlige bakterier og balancere hudens pH-niveau.

Det resulterer i en beroligende effekt, der i særlig høj grad gavner dig, der er ramt af eksem, rosacea, psoriasis eller akne.
Din tarmflora, hjernen og huden taler sammen, og hvad du putter i munden, har direkte indflydelse på sammensætningen af bakterier på hudoverfladen – også kaldet din hudflora.

Jo flere gode bakterier du har i kroppen, desto mindre sandsynligt er det, at de dårlige bakterier tager overhånd og udløser de betændelsestilstande, der manifesterer sig i huden. Du kan påvirke din tarmflora positivt gennem din kost med kostfibre (præbiotika), enzymer og probiotika.

Probiotika og præbiotika kan også tilføres huden udefra, hvor de virker på samme vis, som i tarmfloraen. Probiotiske hudplejeprodukter, som fx denne ansigtsrens, tilfører gode bakterier til huden, mens præbiotiske hudplejeprodukter giver næring til de gode bakterier.

Tip: Døjer du med meget sensitiv hud eller allergi, kan det hænge sammen med en forstoppelse. Forstoppelse er en tilstand, der sætter immunforsvaret på overarbejde, og som derfor kan føre til en øget sensitivitet, allergi og hyppige infektioner. Behandler du forstoppelsen, kan det dæmpe, og i nogle tilfælde helt fjerne, det allergiske symptomer.

Gør som 2.500 andre 💌

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få 20% rabat på din første ordre!

Del denne artikel: