Slået op d.

Styrk fordøjelsen og øg dit stofskifte med 6 simple yogaøvelser

Døjer du med en træg fordøjelse? Så ved du sikkert allerede hvor ubehageligt det kan være.

Men vidste du også, at en træg fordøjelse, ikke kun kan være meget ubehageligt, men at det også kan påvirke dit stofskifte?

Fordøjelsen og stofskiftet hænger nemlig uløseligt sammen, og netop disse to ting kan afhjælpes på en helt naturlig måde, uden brug af medicin. Yogaøvelserne herunder er særligt effektive til at sætte gang i fordøjelsen og samtidig øge dit stofskifte.

Du kan bruge øvelserne alene, eller som et supplement til vores slanke-& detox teer, hvis du ønsker at øge effekten.

Ved alle øvelserne ånder du ind og ud igennem næsen. Efter alle øvelserne er lavet, lægger du dig fladt på ryggen med armene ud til siderne og hænderne vendt opad. Fødderne slipper og falder ud til siden. Put dig gerne med et tæppe, så du holder varmen.

Øvelse 1: Bringer flow i kroppen så blokeringer kan strømme ud og affaldsstofferne udskilles.

Stå med let spredte ben. Ret ryggen og luk øjnene. Placér din højre hånd på din venstre skulder, mens du tager en indånding. Ånd ud mens du lader din hånd glide skråt led langs din krop og slut ved højre hofte. Placer nu din venstre hånd på din højre skulder, mens du tager en indånding. Ånd ud mens du lader din hånd glide skråt led langs din krop og slut ved venstre hofte. Gentag denne øvelse 3 gange til hver side.

This slideshow requires JavaScript.

Øvelse 2: Styrker baller, lår og hjertekredsløb. Cirkulerer spinalvæsken i rygsøjlen, samt blodcirkulation og lymfevæske i kroppen. Øvelsen sætter også gang i pulsen.

Sid på hug på tæerne, så hælene rører ved hinanden. Placer dine hænder foran kroppen og sæt knæene ud til siden. Ca. 40% af din vægt skal være placeret på dine fingerspidser. Din ryg er rank og lige. Ånd ind og stræk benene, mens du stadig er på fingerspidserne. Forsøg at holde dine ben strakte med hælene fri af gulvet og stadig samlet. På en udånding kommer du tilbage til udgangspositionen. Gentag øvelsen 26 gange.

This slideshow requires JavaScript.

Øvelse 3: Styrker energiflow og øger fordøjelsen.

Sid i skrædderstilling. Ret dig op skub hagen lidt ind mod brystet. Hvil hænderne på knæene. Luk øjnene. Lav ild-åndedrættet med smilende mund.

Sådan laver du ild-åndedrættet: Bevæg mellemgulvs-musklen ind og ud som en blæsebælg to-tre gange i sekundet, samtidig med du trækker vejret ind og ud gennem næsen så det lyder som et damplokomotiv. Dine ind- og udåndinger skal være lige lange. Du må ikke hyperventilere, så laver du øvelsen forkert.

This slideshow requires JavaScript.

Øvelse 4: Styrker blodcirkulationen til hovedet og stimulerer skjoldbruskkirtlen, som holder dit stofskifte i balance.

Sid i skrædderstilling. Ret dig op skub hagen lidt ind mod brystet. Hvil hænderne på knæene. Luk øjnene. Ånd ind og drej hovedet til venstre. Ånd ud og drej hovedet til højre. Tænk ”sat” når du ånder ind og ”nam” når du ånder ud. Fortsæt i 2-3 min.

This slideshow requires JavaScript.

Øvelse 5: Masserer nyrer og binyrer, der sørger for udrensningen i kroppen.

Sid i skrædderstilling. Ret dig op skub hagen lidt ind mod brystet. Læg hænderne på skuldrene. Tommelfingrene skal pege bagud og de øvrige fingre fremad. Overarmene er parallelle med gulvet. Løft en smule op i albuerne så armene forbliver parallelle. Nakken er i en let nakkelås, luk øjnene. På en indånding drejer du hele kroppen og hovedet til venstre. På en udånding drejer du hele kroppen og hovedet til højre. Fortsæt i 1-3 min. Jo hurtigere bevægelse des bedre udrensning. Som afslutning kommer du ind til midten, tager en indånding og slapper af.

This slideshow requires JavaScript.

Øvelse 6: Styrker nervesystemet, virker afstressende og får pulsen op.

Læg dig på ryggen og pres lænden let ned mod gulvet. Giv slip. Løft begge ben op i en 90 graders vinkel. Løft ligeledes begge arme op i en 90 graders vinkel og giv slip på skuldrene, så de holder sig selv. Håndfladerne vender ind mod hinanden. Din vejrtrækning er lang og dyb. Luk øjnene og fokusér på punktet midt imellem dine øjenbryn. Bliv i stillingen i 3-5 min. Som afslutning sænker du langsomt knæene ned mod brystet og lægger blidt armene rundt om knæene, som gav du dig selv et kram, mens du nyder effekten af øvelsen i ½ min. (Din krop begynder måske at ryste under øvelsen – det er helt naturligt og ganske ufarligt).

This slideshow requires JavaScript.

OBS: Ild-åndedrætsøvelsen må ikke bruges af gravide, og de 2 første dage i din menstruationsperiode.

Vil du øge effekten af øvelserne?

Hvis du gerne vil øge effekten af yogaøvelserne, kan du kombinere dem med en eller flere af disse teer:

21 Day All Day Tox
14 Day Morning Tox
14 Day Night Tox
Slået op d.

Hvad er detox?

Hvad er detox

Hvad er detox?

Og virker det overhovedet?

 

De er over det hele – og de er voldsomt populære. Hvad enten det er i form af juicekure, faste, tarmskylninger eller noget helt fjerde.

Direkte oversat betyder detox “afgiftning”, og bruges som regel i forbindelse med udrensningskure, der skal fjerne affaldsstoffer/toksiner fra kroppen.

De nok mest udbredte detoxkure, der menes at kunne rense kroppen for affaldsstoffer kroppen, er blandt andet:

  • Juicekur
  • Detoxdiæt
  • Faste
  • Detox te
  • Vandkur
  • Tarmskylning

Der er skrevet mange (både mere og mindre) videnskabelige artikler om detoxkure, hvor nogle er faste tilhængere og andre forholder sig mere skeptiske.

Derfor synes vi det er på tide, at tage et nærmere kig på detox begrebet, og forhåbentlig klæde dig bedre på til selv at afgøre, hvad du mener.

Hvad siger tilhængerne af detox?

Fortalerne for detox mener, at usund kost, alkohol og visse tilsætningsstoffer fra fødevarer ikke kan udskilles af kroppen på egen hånd, og derfor ophober sig i kroppen som det vi kalder “affaldsstoffer”. Det er derfor nødvendigt at ty til en detoxkur, for at udrense kroppen for disse affaldsstoffer.

Der findes dog ingen videnskabelige beviser for, at det skulle være tilfældet.

Og dog…

Affaldsstoffer kan nemlig dække over så mange forskellige ting, at det kan blive meningsløst at tale om – i hvert fald i detox-sammenhæng. I et studie udført af en flok videnskabsmænd, spurgte man flere producenter af forskellige detox-produkter, hvad begreberne “affaldsstoffer” og “detox” dækker over. Det kunne ingen af producenterne imidlertid svare på, hvilket jo gør det umuligt, at måle effekten af produkterne.

Affaldsstofferne findes…

Hvis vi vil tale om affaldsstoffer, er vi derfor nødt til at være lidt mere præcise, så vi er enige om, hvad det egentlig er vi taler om.

For ja, der findes skam skadelige stoffer. Både i vores miljø og i vores kroppe.

For at præcisere det lidt mere, kan vi dele affaldsstofferne op i 2 kategorier:

1: Affaldsstoffer, der skabes naturligt i kroppen.

Frie radikaler

Når vi omsætter energi fra ilt og fødevarer, danner kroppen selv nogle skadelige stoffer. Et af disse stoffer – eller i det her tilfælde, molekyler – er “frie radikaler”. Da frie radikaler er ustabile, vil de forsøge at blive stabile ved at binde sig til raske celler i kroppen. Når de gør det, ødelægger de samtidig de raske celler.

“Affald” fra vores kost

Derudover er der de restprodukter fra vores kost, som kroppen ikke skal bruge, og derfor sorterer fra ved hjælp af leveren og nyrerne. Det kan fx være overskud af vandopløselige vitaminer.

2: Affaldsstoffer fra forurening.

Tungmetaller

Dertil findes der også skadelige stoffer i nogle fødevarer, heriblandt grøntsager dyrket i forurenet jord og rovfisk, der kan indeholde tungmetaller. Derudover findes tungmetaller også i fra bl.a. cigaretrøg og nogle typer af medicin.

Frie radikaler

Frie radikaler dannes både helt naturligt i vores krop, når vi omsætter energi – det er uundgåeligt – men derudover kan cigaretrøg, solstråler, forurenet luft, alkohol og usund kost (mad der er rig på bl.a. glukose, konserveringsmidler, genopvarmede olier/fedtsyrer (friture) eller rødt kød), også danne de frie radikaler i kroppen, der nedbryder vores celler.

Det ved vi…

Vi ved gennem forskning, at nogle skadelige stoffer kan ophobe sig i vores fedtvæv. Den eneste beviste måde, at sænke niveauet af de skadelige stoffer er at tabe sig, hvis man vejer for meget, og ved at leve sundere, så færre af dem ophober sig i kroppen.

Hvis du lever sundt, giver du samtidig din lever og dine nyrer de bedste betingelser for selv at rense kroppen for skadelige stoffer, som fx tungmetaller. Tungmetaller, som kviksølv og bly, findes i bl.a. cigaretrøg, medicin, nogle typer fisk og grøntsager dyrket i forurenet jord.

Du skal på afvænning

Hvis vi et øjeblik ser bort fra hele snakken om affaldsstoffer, og i stedet vender fokus på den energi du indtager. Altså den mad du spiser. Kroppen (og din hjerne), kan udvikle en form for afhængighed for mange både sunde og usunde vaner – heriblandt sukker, rygning, kaffe og medicin.

Går du på en “afvænnings-/detox kur”, hvor du helt undlader disse ting, vil du sikkert opleve at få det bedre, og måske endda have “renset” dig for trangen til de usunde vaner. På samme måde, som hvis du normalt lever af burgere og cola, vil du med garanti også få det bedre, efter et par dage på broccoli og vand. Men det har intet med affaldsstoffer at gøre.

Det kan være sådan en “afvænnings-kur”, som mange der har gennemgået et detox forløb, har oplevet effekten af. Simpelthen fordi, vi boycutter usunde vaner eller erstatter dem med sundere alternativer. Og dét er uden tvivl godt for både kroppen, fordøjelsen, hud, hår, negle, energiniveau og humør.

Den sunde detox

Der sagtens være mange sunde fordele ved nogle af de detox produkter der findes på markedet.

Detox te, der normalt kun består af teblade, urter og/eller frugtstykker, kan give dig mange gode og nærende vitaminer og mineraler. Ligesom frugt- og grøntsagsjuicer også kan også bidrage med et tiltrængt boost på den konto. Grønne teer og urteteer (uden sukker), kan også hjælpe til at hydrere kroppen.

Du kan sagtens bruge den type detox produkter, som erstatning for de vaner du gerne vil slippe af med, eller blot som et supplement til din kost.

Har du hang til fx kage, slik, burgere, cigaretter eller alkohol, så vil jeg absolut også anbefale dig, at skifte det ud med nogle af de nærende detox-produkter der findes. Men en decideret “udrensningskur”, hvor du udelukkende lever af juice, te, slankepulver eller decideret faster, er på ingen måde sundt og fjerner ikke skadelige stoffer fra i din krop.

Slået op d.

DM Skincare søger madtalenter

hudkærlig kost

Hos DM Skincare udvikler vi selv vores kollektioner af holistiske hudplejeprodukter, der bygger på naturlige, innovative og effektive ingredienser.

Med 11 år på bagen i hudplejebranchen, ved jeg samtidig hvor stor indflydelse vores kost har på huden – og det er netop dét vores nye projekt “Hudkærlig Kost”, handler om. At behandle hudproblemer indefra, med hudnærende fødevarer.

Så lige nu mangler vi dig som er madekspert til at komme med et par opskrifter til vores koncept. Målet er på ingen måde, at retterne skal være slankende, men vi håber så vidt muligt at undgå hvidt sukker i alle opskrifter, da det er en af de store “hudsyndere” 😉

Vi har organiseret en lang række fødevarer på baggrund af deres næringsindhold, og inddelt dem efter hvilken hudtype de har særlig gavn for.
Du kan vælge hvilken hudtype du gerne vil udvikle opskrifter til (det kunne være din egen hudtype), eller vi vælger en tilfældig hudtype til dig.

Vi håber derefter på, at du kan udvikle 2-3 opskrifter (meget gerne flere). Det kan være salater, kød-/fiskeretter, desserter, snacks eller hvad du nu finder på – der er frit slag 😊

Målet er på ingen måde, at retterne skal være slankende, men vi håber så vidt muligt at undgå hvidt sukker i alle opskrifter, da det er en af de store “hudsyndere” 😉

Magasin

Opskrifterne vil blive trykt i et magasin af lækker kvalitet, hvor du vil have mulighed for at blive krediteret med billede af dig, samt relevant info. Du får naturligvis også selv nogle eksemplarer af magasinet.

Fotografering

Vi sørger for at alle retter bliver fotograferet og stylet af en dygtig madfotograf. Ønsker du selv at komme og tilberede og style maden, er du meget velkommen – ellers sender du bare opskrifterne til os, og så sørger vi for resten.

Blog

Derudover udgiver vi opskrifterne på vores blog, og her krediterer vi selvfølgelig på samme vis, og linker også til din hjemmeside/blog.

Webordrer + Forhandlere

Hvis det har interesse, får udviklet postkort med dine opskrifter, som vi vedlægger de ordrer der kommer fra vores webshop. Vi har også en række fysiske forhandlere, hvor både magasin og postkort kan blive lagt ud, for yderligere eksponering.

Til nogle af hudtyperne vil hampefrø indgå, som en af de ingredienser der kan inkluderes i opskrifterne – vi anvender selv hampefrø/ olie fra Møllerup Gods i flere af vores produkter, og de vil ligeledes sørge for eksponering af de retter hvor hampefrøene indgår.

SOME

Vi kommer til at benytte os af både Instagram og Facebook, som en del af hele projektet. Jeg har min egen marketing- og brandingekspert ansat, som sørger for at vi får den bedst mulige eksponering frem via de kanaler.

Har du øvrige forslag til PR, så skyd endelig løs – vi er meget åbne for alle muligheder 

Foredrags turne

Sidst, men ikke mindst, så satser vi på at stable en lille foredragsturné på benene, for alle der har lyst til at deltage – dette vil blive betalt.

Du er velkomme til at ringe eller skrive for mere info kh@dmskincare.dk eller tlf 5151 0125

Slået op d.

7 myter og fakta om appelsinhud

appelsinhud

Døjer du med appelsinhud – eller cellulite som det også kaldes – så er du absolut ikke alene om det. De små buler i huden, der typisk opstår på baller og lår, rammer nemlig ca. 90% af alle kvinder. Og selvom appelsinen er en dejlig frugt, rammer det ofte selvtilliden, når popoen ligner et abstrakt landskabsmaleri – selvom det nu også kan have sin skønhed 😉

På trods af, at appelsinhud er en meget udbredt hudlidelese, findes der mange myter og misforståelser om hvorfor det opstår, og hvordan du slipper af med appelsinhud. Læs 7 af dem herunder.

#1: Appelsinhud rammer oftest overvægtige

Både ja og nej.

Appelsinhud rammer både overvægtige og normalvægtige, men overvægt kan dog være med til at øge synligheden af appelsinhud.

Appelsinhud opstår, når fedtcellerne i hudens nederste lag bryder igennem hudens midterste lag. Det bryder hudens glatte overflade og resulterer i de ujævnheder vi kender som appelsinhud. Det er bindevævet i hudens midterste lag, der skal holde fedtcellerne på plads og forhindre dem i at blive synlige.

Overflødigt fedt kan lægge større pres bindevævet og derfor øge risikoen for, at fedtet bryder igennem bindevævets svageste punkter. Men du kan sagtens være helt normalvægtig, dyrke motion og spise sundt, og alligevel have appelsinhud.

#2: Appelsinhud rammer hyppigere kvinder end mænd

Sandt

Appelsinhud rammer næsten kun kvinder og det skyldes formegentlig, at bindevævet og fedtcellerne hos kvinder ligger vertikalt og flugter med hinanden – der er altså mindre modstand imellem lagene. Hos mænd ligger bindevævscellerne på kryds af hinanden, og kan derfor bedre holde fedtcellerne i det nederste lag hud på plads.

#3: Appelsinhud skyldes ophobede affaldsstoffer i kroppen

Myte

Appelsinhud har intet at gøre med ophobede affaldsstoffer i kroppen. Det er bindevævets evne til at holde fedtcellerne på plads, der er afgørende for om du får appelsinhud.  Bindevævet svækkes helt naturligt med alderen, men derudover siges både hormoner, manglende motion, dårlig blodcirkulation og mangel på næringsstoffer, også at være årsag til appelsinhud.

Til gengæld kan de frie radikaler du dagligt påvirkes af, have en finger med i spillet. Frie radikaler dannes i kroppen af bl.a. forurenet luft, cigaretrøg, dårlig kost, stress, manglende søvn og UV-stråler. De nedbryder raske celler i kroppen, inklusiv de celler der holder din hud sammen. Når cellerne nedbrydes, svækkes også hudens bindevæv.

#4: Når vi bliver ældre øges risikoen for at få appelsinhud

Sandt

Når vi bliver ældre svækkes hudens bindevæv helt naturligt. Det bliver tyndere, mindre elastisk og får sværere ved at holde fedtcellerne på plads. Huden bliver også generelt tyndere og mindre smidig fordi niveauet af kollagen, ceramider og elastin bliver mindre.

#5: Fedtsugning kan få appelsinhud til at forsvinde

Myte

Selvom overflødigt fedt kan øge synligheden af appelsinhud, kan en fedtsugning faktisk forværre det yderligere. Under en fedtsugning kan fedtcellernes fordeling blive mere ujævn, og på den måde for appelsinhuden til at syne af mere.

#6: Særlige fødevarer kan bekæmpe appelsinhud

Sandt

Du kan ikke bekæmpe appelsinhud alene igennem din kost, men en sund og varieret kost kan modarbejde de frie radikaler, der svækker hudens og bindevævets evne til at holde fedtcellerne på plads.

Du kan bekæmpe frie radikaler ved at spise fødevarer, der er rige på antioxidanter. Citrusfrugter, grøntsager, mandler, laks, grøn te og mørk chokolade er alle gode kilder til antioxidanter.

Derudover kan du sørge for at drikke rigeligt vand og spise fødevarer, der indeholder meget vand, da fugten bidrager til at holde huden stram, fyldig og elatisk. Agurker, jordbær, peberfrugt, iceberg salat og selleri er eksempler på grøntsager, der indeholder over 90% vand.

#7: Creme kan modvirke cellulite

Både ja og nej.

Cremer, masker, peelinger og andre hudprodukter fjerner ikke appelsinhud permanent. Mange hudplejeproducenter påstår, at have produkter der kan fjerne appelsinhud, men det er desværre ikke altid tilfældet.

Men i et studie foretaget af dermatologer blev det rent faktisk bevist, at nogle hudprodukter kan mindske synligheden af appelsinhud. Det gjaldt blandt andet for produkter med coffein eller retinol (A-vitamin). Bruger du sådanne produkterne jævnligt, vil du kunne mindske synligheden af cellulite på længere sigt.

Andre ingredienser, der har vist positiv effekt mod cellulite, er guarana og grøn te. Guarana er med til at hæmme produktionen af fedtceller og mindsker derfor belastningen af hudens bindevæv, mens grøn te bekæmper de frie radikaler, der nedbryder bindevævet.

Vil du gøre noget ved din appelsinhud?

Vi kan anbefale dig at prøve Detox Lift & Slimming Creme eller en af vores muddermasker, som indeholder flere af de aktive ingredienser, der har bevist positiv effekt mod appelsinhud.

Slået op d.

9 skønhedsvaner vi alle bør stoppe med nu

9 skønhedsvaner

Bider du negle, piller i en bums eller sover du med din makeup? Vi har alle vores dårlige skønhedsvaner – men hvilke er i virkeligheden de værste?

Dette vil jeg forsøge at give mit svar på.

Stop med at køre hænderne gennem dit hår hele tiden


Efter et par timer på jobbet, og vi står og vasker hænder efter endt toiletbesøg, kigger os i spejlet og tænker: Hvad skete der med den fylde jeg havde i håret, da jeg kørte hjemmefra i morges?


Vi rusker håret igennem, og sådan kan vi gøre mange gange i løbet af en dag.

Det dårlige ved denne skønhedsvane er, at håret knækker, hovedbunden irriteres og håret kommer til at se fedtet ud.

 

Neglebidning er et no-go

For det første er det ikke særlig charmerende at bide negle, for det andet er dine negle fyldt med bakterier, og dem tillader du at komme direkte ind i din mund.

Neglebidning er dog noget mange af os har som en dårlig skønhedsvane.
Smør i stedet dine negle og neglerødder med en lækker negleolie.

 

Din makeup skal af inden sengetid

Efter en hektisk og lang dag på job, hentning af børn, handle og madlavning – så rammer dovenskaben os, når børnene er puttet, og selv rensning af huden kan virke uoverkommelig.


Lad dog endelig være med at droppe denne rensning.


Efter en lang dag med støv og snavs fra luften omkring os, så fortjener din hud at blive renset med en rensning, der indeholder gode ingredienser. På denne måde undgår du urenheder, der samler sig i porerne og omdannes til bumser.

Din hud vil takke dig!

Jeg kan anbefale dig at prøve denne rens fra DM Skincare.

 

Lad ikke dine barberblade synge på sidste vers

Vi har en tendens til at smide vores skrabere ud lidt for sent.

De får ofte lov til at blive brugt længe over “mindst holdbarhedsdatoen” – hvilket er en dårlig skønhedsvane. Og hvorfor så det?

Ved at bruge sløve barberblade risikerer vi blot at få udslæt og røde knopper, såkaldt skægpest, hvilket i sig selv ikke lyder særlig lækkert.

Sørg for at opbevar din skraber et tørt sted, dette forlænger “holdbarheden”.

En god idé er, at lade huden blive godt varmet op før den barberes. Det kan derfor være en god idé at barbere dig, når du står under den varme bruser – på denne måde mindskes risikoen for røde knopper efter barbering.

Derudover anbefales det også at barbere i hårenes groretning, hvilket også minimere risikoen for røde knopper og indgroede hår.

 

Drop tanken: Jeg venter lige et par dage med at skifte sengetøj

Dit sengetøj bør blive skiftet én gang i ugen.

Dit sengetøj gemmer på tonsvis af bakterier, selvom det ser pænt og rent ud.

Disse bakterier påvirker din hud, og især hvis du har tendens til uren hud i ansigtet, så vil dette råd gøre en forskel.

 

Idéen om at solcreme kun skal bruges om sommeren er en fejl

Det anbefales, at vi alle bruger solcreme året rundt, også om vinteren.
Dette mindsker vores risiko for hurtig ældning, pigmentering og hudkræft.

Det er en dårlig skønhedsvane, at vi kun beskytter huden mod solens stråler, når vi er på vores 14 dages all-inclusive ferie på Mallorca.

Solens stråler er også skadelige i Danmark, og solens stråler eksisterer også om vinteren.

 

Hold fingrene fra dine bumser

Selvom din bums på kinden har en gul prik i midten, og faktisk ser ud til at have bedst af at blive presset ud – så hold nallerne væk. Vi gør ofte blot ondt værre.

Bakterievæksten kan spredes og dermed kan der opstå nye bumser, derudover kan du også risikere, at der kommer indvendige bumser – og disse er en del sværere at komme til livs.

Opsøg i stedet en uddannet kosmetolog, de er ofte villige til at gøre kål på bumserne med deres fantastiske teknikker.

 

Den daglige hårvask skal stoppes

Det kan være en kold tyrker at skulle droppe den daglige hårvask, og i stedet måske kun vaske hår et par gange i ugen.

Den daglige hårvask stimulerer talgproduktionen i hårbunden og dit hår bliver dermed mere fedtet af at blive vasket dagligt, og på denne måde skabes den “onde cirkel”.

Dit hår virker fedtet og du føler dig derfor nødsaget til at vaske det igen – men forsøg dig i stedet med en god tørshampoo indtil talgproduktionen er kommet i balance.

Det er nemmere sagt end gjort at skulle droppe vores dårlige skønhedsvaner.

Det kræver både tid og viljestyrke, men vores hud og krop vil takke os.

 

 

Slået op d.

Er du sukkerafhængig?

Er du sukkerafhængig, så har jeg en rigtig god nyhed til dig. Jeg har nemlig samlet 3 gode råd til dig, i håbet om, at du lettere kan slippe af med dit indre sukkermonster.

Vi kender det allesammen, og vi bliver alle udsat for den – sukkerfælden!

Den opstår i alle verdenshjørner, og den er desværre altid så lækker præsenteret, hvilket gør det endnu sværere at modstå den.

Vi beundrer dem, der kan sige ‘nej tak’, når de tilbydes et stykke chokolade eller en lækker kage.

Bare rolig – du kan blive én af dem, men det kræver vilje og tilvænning.

Visualisering af din sukkerafhængighed

Find alle de produkter du har derhjemme, der indeholder sukker, og smid dem ud.
På denne måde fristes du ikke af dem i hverdagen – ude af øje ude af sind.

Vigtigst af alt, lad være med at køb det igen næste gang du handler.
Køb i stedet en masse sunde madvarer – din krop vil elske dig for det.

Det er helt naturligt at have en trang til sukker. Vi bliver dagligt bombarderet med sukkerholdige tilbud, og samfundet giver os tilmed let adgang til alle disse fristelser.
Når blodsukkeret er ude af balance, så er det nærmest umuligt at sige ‘nej tak’ til den lækre flødekage på jobbet, som din kollega har med for at fejre sin 42 års fødselsdag.

Det er noget vi er eksperter i, nemlig at fejre alverdens begivenheder med slik og kage – og vi har alle dage gjort det. Vi er ofte blevet præsenteret for sukkerholdige madvarer fra vi var ganske små, og netop derfor er det ekstra svært at slippe af med dit indre sukkermonster.

 

Find ud af hvornår du især tyr til sukkeret – når du er stresset, ked af det eller når du skal belønne dig selv efter en hård arbejdsdag?

Når du får visualiseret dit sukkerbehov, vil det være lettere for dig at være særlig opmærksom på at dreje udenom disse situationer, og i stedet erstatte behovet med noget andet.

Bonus tip: Du kan med fordel erstatte den pludselig opstået sukkertrang med en kop af DM Skincares Sugar Tea Tox, som hjælper med at reducere trangen til sukker – du kan købe det lige her (https://www.dmskincare.dk/produkt/slankete-14-day-sugar-tea-tox/).

Ekstra bonus tip: Det siges at sex kan udløse den samme glæde i hjernen, som indtag af sukker. Hvem vil ikke hellere have sex end et stykke chokolade?

Endnu en mulighed for at erstatte din trang til sukker med noget andet, som tilmed er langt bedre for din krop. ‘  

 

Hold dig til de langsomme kulhydrater, protein og fedt

For at skabe balance i dit blodsukker kræver det, at du især spiser mange proteiner – f.eks. kylling, ost, æg og skyr.
Derudover er det også nødvendigt med de gode fedtstoffer såsom avokado og nødder.

Og sidst men ikke mindst de langsomme kulhydrater – brune ris, grøntsager og rugbrød.

Hvis dit blodsukker kommer ud af balance vil kroppen have sukker, og vælger du at give efter og synde, så vil blodsukkeret blot blive endnu mere ustabilt.
Det er derfor uhyre vigtigt at skabe denne balance, så kroppen ikke pludselig får en unødvendig trang til sukker.

En overskuelig kold tyrker

Det der ofte får os til at give op kan være, at det hele bare bliver for uoverskueligt og besværligt. Vi mennesker er vanedyr, og vi har meget svært ved at lave nye vaner fra den ene dag til den anden. Derfor kan en mild tilvænning være vejen frem.

Og hvad mener jeg så med det?

Det er tilladt at erstatte nutella med en sukkerfri nutella på et stykke rugbrød eller klidkiks.
Det er også tilladt at erstatte slikket med lidt sukkerfrit slik til Disney om fredagen.

Denne form laver ikke ballade i dit blodsukker – men lad det ikke blive en vane. Brug det som en erstatning i starten eller når det hele bare bliver for besværligt og uoverskueligt.
Problemet med sukkerfrie produkter er, at de altså fastholder dig i din afhængighed. Så…. alt med måde.