Slået op d.

Hamp i hudpleje

hamp i hudpleje

Hamp i hudpleje bliver mere og mere populært. Hos DM Skincare spår vi en stor fremtid for hamp i hudpleje fordi der er så mange positive egenskaber, som man kan udnytte i hudplejeprodukterne.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om alle fordelene ved at bruge hamp i hudplejeprodukter, og jeg vil slutte artiklen af med at give dig konkrete og brugbare råd til at få det optimale ud af dine hudplejeprodukter baseret på hampeolie.

Jeg hedder Karina, og det er mig som står bag DM Skincare. Til dagligt udvikler og producerer vi vores egne hudplejeprodukter og slanke te, som vi sælger både online og i fysiske butikker i hele Danmark.

Jeg har næsten 15 års erfaring i hudplejebranchen, og det er denne erfaring som jeg vil dele med dig i denne artikel.

Om hampefrøolie

Hampefrøolie er ofte omtalt som “hampeolie”, og den høstes af koldpressede hampefrø. Hampeolie er ofte uraffineret. Det er en klar grøn olie og kan have en nøddet smag.

Hamp er forskelligt fra cannabis (CBD) olie, som er et ekstrakt af cannabisplanten, hvor man bruger hamp blomster og blade i produktionen.

Hampefrøolie er fremstillet af hampefrøet og indeholder derfor ikke THC (tetrahydrocannabinol), som er det ulovlige og psykoaktive komponent vi kender fra ulovlige rusmidler.

Hampeolie har enormt mange sundhedsmæssige fordele, herunder især for huden. Hampeolie har en række vitaminer og fugtgivende egenskaber, hvilket gør den perfekt i hudpleje.

Hamp i hudpleje

Hampeolie er perfekt til langt de fleste hudtyper fordi den har en evne til at give huden fugt uden at tilstoppe dine porer.

Den kan faktisk hjælpe med til at balancerer fedtet hud, hydrere huden og regulerer hudens naturlige produktion.

Tørhed kan få din hud til at overproducere olie, hvilket kan øge risiko for både fedtet hud og acne. Hampeolie er kendt for at forebygge tør hud uden tilstopning af porerne. Dette hjælper med at reducerer acne, der skyldes overskydende olie.

Hampeolie er rig på omega 6 fedtsyrer, og er kendt for at have en antiinflammatorisk effekt, samtidigt med at den fremmer hud vækst og ny celleregenerering.

Dette kan bidrage til at berolige inflammation og irritation i huden – især ved uren hud, eksem, psoriasis m.m. På samme tid giver du både næring og fugt til huden.

Det er desværre en almindelig misforståelse at olier ikke er godt for vores hud. Naturlige olier har i mange tusinde år været brugt i hudpleje mod hudproblemer.

Krokodilleolie som vi sælger her på DM Skincare er én af de typer naturlige olier som også er kendt for at være effektiv mod en lang række hudlidelser.

Ud over de fugtgivende egenskaber er hampefrøolie også med til at berolige din hud. For at udnytte disse egenskaber har vi udviklet en hudplejeserie til pleje af ny tatovering.

Linolsyren og oliesyrene, der findes i hampeolie, kan ikke produceres af kroppen, men kan spille en afgørende rolle i hudens sundhed og antiaging, så de er vigtige næringsstoffer at føje til både din hudpleje og kosten.

Hvorfor er hudpleje med hamp bedre en andre hudplejeprodukter?

Hamp i hudpleje er ikke så udbredt i Danmark – endnu, men jeg vil garantere dig for, at det kommer i løbet af de næste par år.

Jeg vil i dette afsnit fortælle dig, hvorfor hamp i hudpleje er bedre end mange af de eksisterende hudplejeprodukter på markedet.

Essentielle fedtsyrer

 • Hampeolie er rig på Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer sammenlignet med andre naturlige olier.
 • Omega 3 styrker vores hud og forbedrer hudcellernes struktur, hvilket hjælper med at slippe af med affaldsprodukter.
 • Gør din hud blød som silke

Vitaminer for din hud

 • Vitamin E – antioxidant, der fremmer sund vækst i hudvæv.
 • C vitamin – en vigtig byggesten fra collagen, der hjælper din huds elasticitet, hudfarve og gløden i din hud.
 • Vitamin B (B6) – tilskynder fastere hud.

Vigtige aminosyrer

 • Hjælper huden med at generere kollagen og elastin.
 • Forhindrer rynker og giver huden mulighed for at opretholde mere fugtighed.
 • Hjælper på tør hud, eksem og psoriasis ved at tilføre fugt og næring til din hud.
 • Reducerer strækmærker.

De afsluttende bemærkninger om hamp i hudplejeprodukter

Der er ingen tvivl om at hamp i hudpleje er kommet for at blive. De næste par år vil vi se en eksplosion af hudplejeprodukter baseret på hamp i det danske marked.

Hos DM Skincare er vi allerede i gang med at producerer flere hudplejeprodukter baseret på hamp fordi vi kan se, hvilke fordele og unikke egenskaber hampen har i hudpleje.

Jeg ved godt, at mange måske bliver afskrækket fordi de forbinder hamp med et ulovligt rusmiddel. For at imødekomme mange af disse fordomme og misforståelser, har jeg skrevet denne artikel.

Jeg vil derfor gerne høre, hvad dine tanker er omkring hudpleje baseret på hamp. Jeg vil også rigtig gerne høre fra dig, hvis du allerede har prøver nogle af disse hudplejeprodukter.

Slået op d.

Jul uden ekstra kilo?

Vil du igennem julen uden ekstra kilo på sidebenene?

Det sker hvert eneste år, at vi sætter tårnhøje ambitioner om vægttab, sund julemad og “kun liiige smage et par bidder af godterne”.

Pludselig har du smovset dig igennem 87 æbleskiver, 1,5 kg flæskesteg, 4 mio. pebernødder og ca. 3.000 liter gløgg (overdrivelse fremmer forståelsen).

Tilbage står du så med dårlig samvittighed og revnede bukser.

Men ved du hvad?

Du har fortjent at smovse. I hvert fald lidt.

For kampen om flottere former og lavere tal på vægten bliver ikke vundet med dårlig samvittighed.

Til gengæld kan du undgå, at tage alt for meget på igennem julemåneden – og i bedste fald holde din vægt.

Læs vores 4 bedste råd til at komme igennem julen uden at komme i ‘jule’kageform 😉

#1: Spis lige hvad du har lyst til.

Ja, det mener vi faktisk. Når du begrænser dig selv, får det lidt den modsatte effekt. Pludselig hungrer man efter alt det “forbudte”. Kald det omvendt psykologi eller hvad du nu vil, men du ved sikkert hvad vi taler om 😉

#2: Spis kun til du er mæt.

Altså ikke til du når punktet, hvor bukserne skal knappes op for liiige at klemme fire kartofler og en ekstra skefuld sovs ned. Spis lidt langsommere og giv dig selv mulighed for at mærke hvornår du er mæt.

#3: Rør dig mere!

Mere motion = flere chokoladejulemænd 🎅
Klem alt den ekstra motion ind, som du overhovedet kan. Jo flere kalorier du forbrænder, jo større er chancen for at du kommer igennem en måneds slaraffenland af julemad, gløgg og snaps, uden for meget ekstra på sidebenene når december er omme.

#4: Hold fast i nogle af de sunde vaner du allerede har.

Nu har vi givet dig frie tøjler til at stikke hovedet ned i skålen med risengrød, men der er heller ikke nogen grund til, at give slip på de gode vaner du normalt har i din dagligdag. Hold dig evt. til at spise julegodter i sociale sammenhænge, og gem ikke broccolien alt for langt væk. 😉

Slået op d.

8 gode råd til en smuk vinterhud

gode råd til vinter hudpleje

Er din hud også ekstra udsat på denne årstid?

Vores hud bliver ofte påvirket af vind og vejr – jeg vil derfor give dig 8 gode råd til, hvordan du kan bevare den smukke og sunde glød hele vinteren.

Det siges at skønhed kommer indefra, men lad os lige blive enige om, at gode hudplejerutiner og en god mascara ofte kan gøre underværker, især på de grå og kolde dage. Vores hud bliver særligt udfordret af temperaturskifte og blæst, og derfor har vores hud netop brug for ekstra opmærksomhed på denne årstid.

Jeg hedder Karina og det er mig som står bag DM Skincare. Jeg har mange års erfaring med hudpleje – erfaring som jeg gerne vil dele ud af.

Jeg vil nu forsøge at guide dig gennem de kolde måneder så din hud får den opmærksomhed, som den har brug for.

 

1. Drop produkter med vand i

Det lyder banalt, men disse produkter er en fugtrøver, og går du ud i kulden med produktet på huden, risikerer du at det fryser og i værste fald kan det give dig karsprængninger.

 

2. Undgå lange varme bade

Øv! Det er ellers lige hvad vi trænger til på en kold vinterdag, men dette gavner ikke din hud. Varme er endnu en fugtrøver.
Lunkent vand er bedst for huden – men hvis du alligevel fristes af det varme vand, så minimér tiden under bruseren.

 

3. Mere fugt – tak

Din hud har brug for ekstra fugt, for at bevare balancen vinteren over.
Det er derfor vigtigt at bruge en god og fugtbevarende creme både til ansigt og hud.
Du kan med fordel bruge vores 24 hours creme til ansigtet, som indeholder ingredienser, der stimulerer hudens evne til at binde fugten. Du finder cremen her.

Lad os ikke glemme huden på kroppen – den har brug for præcis samme behandling, som ansigtet. Her kan jeg anbefale vores Bodybutter, som efterlader huden med den helt rette fugtighedsbalance. Du finder cremen her.

Du bør i samme omgang tilføre ekstra olie til dine hudplejerutiner.
Dette kan du gøre i form af et par dråber ren olie til både din daglige ansigtscreme og kropscreme. Her vil jeg anbefale dig at prøve krokodilleolie fra Cetina Skincare. Denne olie er kendt for sit indhold af omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer – hvilket bidrager til at genopbygge skadet hud og bevare fugten. Olien finder du her.

Er du blevet nysgerrig på at læse mere om krokodilleolie, så gå på opdagelse her.

4. Eksfolier huden 2 gange i ugen

Det er måske ikke det, du har lyst til, når kroppen har frosset en hel dag – men det er alfa omega. Din hud skal gøres klar til at smaske en masse ny fugt i sig, så er den nødt til at komme af med alle de døde hudceller, så der igen er plads til at fugten kan trænge optimalt ind i huden. Det er dog vigtigt at du ikke bare bruger den samme grove peeling, som du gjorde i sommers. Din hud er ekstra følsom på denne årstid og derfor skal din peeling også passe til årstiden. Om vinteren skal den være mildere og knap så grov.

Du kan finde en mild peeling til både krop og ansigt her.

Det er vigtigt, at du fugter huden godt efter sådan en omgang peeling.

 

5. Drop sæben

Sæbe kan virke udtørrende for din hud. Brug derfor i stedet en cremevask til kroppen og en rensemælk eller ansigtsgel til rens af ansigtet.

 

6. Fiskeolie

Er du ikke allerede fan af fiskeolie, så er det en perfekt årstid at blive det på.

Faktum er, at fiskeolie er rig på omega 3, og det er lige sagen for vores hud.

Omega 3 er med til at danne nye hudceller samtidig med at den beskytter vores hud.

Der er 3 oplagte muligheder for at få dækket kroppens behov for omega 3 – spis masser af fisk, køb fiskeolie i kapsel/tabletform eller som olie.

 

7. Læberne bliver ofte glemt

Vi har en tendens til at glemme vores læber i farten.
Læberne er faktisk den del på kroppen, der har sværest ved at holde på fugten.
Vi tror at vores læber bliver rigeligt fugtet med vores tunge – dette gør dog kun situationen værre. Brug i stedet en god og fugtgivende læbepomade/balm.
Du bør også eksfolierer dine læber 2 gange i ugen. Dette kan med fordel gøres med en blød tandbørste, hvor du kan gnubbe læberne fri for døde hudceller. Du kan også med fordel blande honning og sukker – skrubbe læberne blidt med en finger, vaske af og afslutningsvis bruge en fugtgivende læbepomade/balm.

 

8. Op med vinduerne

For at bevare den rette fugtbalance i hjemmet, er det vigtigt at det ikke bliver for tørt i dit indeklima. Sørg derfor for at lufte godt ud – hver dag.

 

Vi er allesammen forskellige og det samme er vores hud. Hvad der virker for nogle, virker måske ikke for andre og sådan vil det altid være med hudpleje. Hos DM Skincare har vi en holistisk tilgang til hudpleje – og vi har både erfaring og “know how”.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for råd og vejledning i forbindelse med din hud. Du kan også tage vores hudtype test for at finde ud af, hvad din hudtype er.

Slået op d.

Kend din hudtype – Undgå fejlkøb og få en smukkere hud.

Hvilken hudtype har du?

Glamourøse cremer og kampagnetilbud kan ofte friste os til at prøve et hav af forskellige produkter i jagten på at opnå en smuk, sund og velplejet hud.

Men du kan hurtigt gå galt i byen i jagten på de perfekte hudplejeprodukter, hvis ikke du kender din hudtype. Ikke mindst fordi jagten på en skønnere hud, ofte kan resultere i en lang række dyre fejlkøb – og forkert behandling af din hud.

Sådan finder du din hudtype:

Vask dit ansigt med lunt vand og et mildt renseprodukt – påfør ikke hudplejeprodukter efter du har renset ansigtet. Vent ca. 2 timer og mærk hvordan din hud føles og ser ud.

Tag testen her, og find ud af hvilken hudtype du har:

Hvordan føles din hud?

Fakta om hudtyper:

Acne

Acne, bumser og filipenser er en meget almindelig hudlidelse forårsaget af betændelse i talgkirtler og hårsække.
Akne optræder hyppigst i pubertets årene, men hos de fleste forsvinder denne teenager akne almindeligvis i 20 års alderen, men en del har fortsat tendens til akne senere i livet.
Årsagen til aknens forekomst omkring puberteten, hænger sammen med den øgede hormonproduktion, der stimulerer talgproduktionen. Arvelige faktorer spiller også en stor rolle.
Denne hudtype kræver megen opmærksomhed. Grundig rensning af huden kan mindske sygdommens udbredelse. Huden bør vaskes med en mild sæbe hver dag, og bemærk at udtørrende sæber forværrer situationen, da huden vil kompensere udtørringen ved at øge talgproduktioen.
Ansigtscremer indeholdende A-vitamin samt betændelseshæmmende effekt, er en nødvendighed for denne hudtype.

Fedtet Hud

Fedtet hud ser næsten altid blank og skinnende ud, med tendens til bumser. Fedtet hud byder på de største vanskeligheder, mens man er teenager, da det ofte er hormonalt betinget. Lidt efter lidt aftager fedtproduktionen i huden i takt med alderen. Der er dog det gode ved denne hudtype, at den som regel holder sig lettere fri for rynker end andre hudtyper.
Det første tegn på fedtet hud er, at den meget hurtigt begynder at skinne fedtet efter afvaskning. Fedtkirtlerne laver overproduktion, og huden kan ikke optage det overflødige fedt. Når fedtet forbliver på huden, virker det som fluepapir på snavs og støv og danner et fortræffeligt grundlag for hudorme og bumser. Hyppig rensning af hudens porer kan afhjælpe dette problem, og befri porerne for det overflødige fedt.

Tør Hud

Tør hud kendetegnes ved små fine streger rundt om øjnene, ved læberne og nederst på kinderne. Fine porer og en stram fornemmelse i ansigtet fortæller, at huden er tør.
Den tørre hud er trist og glansløs, fordi talgproduktionen er lav, og huden har tendens til at skalle. Tørheden gør, at huden er sårbart overfor temperatursvingninger, – stærk kulde og blæst kan hver for sig berøve huden dens naturlige fugtighed.
Denne hudtype kræver meget omhyggelig pleje, da rynkedannelsen sker i en meget ung alder.

Kombineret Hud

Denne hudtype er den mest almindelige. Et T-formet midterparti af fedtet hud findes i panden, strækker sig ned over næsen til hagen. Dette område kan også have bumser og filipenser.
Kinder, hals og området omkring øjnene har omvendt tør hud. Årsagen er, at talgkirtlerne i T-området er mere aktive, hvilket kan give vanskeligheder ved valg af de rette hudpleje produkter.

Normal Hud

Få har den – alle drømmer om denne hudtype.
Den normale hud er blød, glat med en god naturlig kulør, uden skjolder og stramme områder og er fri for olieskinnende overflader.
Huden har ikke tilbøjelighed til urenheder, og ved den rette pleje bevarer den normale hud sit unge udseende lagt op i trediverne.

Sart / Sensitiv Hud

Sart/sensitiv hud er ofte sårbar overfor vejrskifte, temperatur, luftfugtighed og de kosmetik- og hudplejeprodukter du anvender.
De typiske kendetegn er tendens til rødme/kløe, tørhed og let påvirkning fra ydre forhold.

Slået op d.

10 gode råd til at tabe sig

10 gode råd til at tabe sig

Der findes mange måder at tabe sig på. De fleste slankekure handler om at spise mindre og sundere – i langt de fleste tilfælde vil den fremgangsmåde dog fejle.

Hos DM Skincare har vi mange kunder som har et ønske om at smide de overflødige kilo. Vi producerer og sælger vores egen slanke te som bygger på en asiatisk opskrift.

Vores slanke te er baseret på 100% naturlige ingredienser som virker udrensende på kroppen. Vores slanke te er populært – og vi er sikret på, at du vil opleve overraskende resultater inden for blot få uger. Derfor giver vi dig fuld tilfredshedsgaranti eller pengene retur.

I denne artikel vil jeg give dig 10 gode råd til at tabe sig. Du får også gode råd til at reducere din appetit, tabe dig uden at sulte og forbedre dit metabolistiske helbred på samme tid.

Inden vi går til de 10 gode råd får du en enkelt 3-trins plan til at smide de ekstra kilo.

Trin 1: Spar på sukker og stivelse

Det vigtigste er, at skære ned på både sukker og stivelse (kulhydrater). Når du gør det sænker du trangen til mad, og ender med at spise færre kalorier.

Du vil i stedet begynde at forbrænde flere kalorier og fedt. Derudover sænker du insulinniveauet, hvilket får dine nyrer til at udskille overskydende natrium og vand fra kroppen.

Det er ikke unormalt at tabe sig op til 5 kg. i den første uge ved at ændre dine kostvaner.

Du kan spise dig til et sundt vægttab ved at skære ned på sukker og stivelse. Det handler om at ændre livsstil – ihvertfald på din kost.

Du kan supplere din livsstilsændring med slanke te fra DM Skincare for at sætte turbo på resultaterne.

Ved at fjerne sukker og stivelse (kulhydrater) fra din kost vil du reducere din appetit, sænke insulinniveauer – og du vil tabe dig uden at sulte dig selv.

Trin 2: Spis protein, fedt og grøntsager

Alle dine måltider bør indeholde mindst én proteinkilder, en fedtkilde og grøntsager. Konstruktionen af dine måltider vil på denne måde automatisk nedbringe niveauet af kalorier. Eksperter anbefaler, at man ikke indtager mere end 20-50 gram kalorier pr. dag.

Gode proteinkilder kan være følgende:

 • Kød: Oksekøb, kylling, svinekød, kam m.m.
 • Fisk og skaldyr: Laks, ørred, rejer m.m.
 • Æg: Hele æg med æggeblomme er bedst.

Det er vigtigt at spise masser af protein – og det kan ikke overvurderes.

Undersøgelser har vist, at det kan være med til at øge stofskiftet med 80-100 kalorier om dagne.

Kost med et højt proteinindhold kan også være med til at reducere trangen til mad med 60% og reducere lysten til slik og søde sager om aftenen.

Du bør kombinere dette med vores Sukkertrang 14 day Suger Tea Tox som også hjælper dig med at nedsætte sukkertrangen.

Eksperter mener, at du automatisk indtager omkring 440 kalorier mindre om dagen blot ved at tilføje protein til din kost. Protein er nøglen til næringsstoffer.

Grøntsager med lavt kalorieindhold er f.eks:

 • Broccoli
 • Blomkål
 • Spinat
 • Tomater
 • Rosenkål
 • Salat
 • Agurker
 • Kål

Du kan spise rigtig meget af disse grøntsager uden at overstige 20-50 netto kulhydrater om dagen.

En kost baseret på hovedsageligt kød og grøntsager indeholder alle de fibre, vitaminer og mineraler, du har brug for at leve en sund livsstil.

Fedtkilder med lavt kalorieindhold er f.eks.:

 • Olivenolie
 • kokosolie
 • Avocado olie
 • Smør

Som udgangspunkt bør du spise 2-3 måltider om dagen, men hvis du bliver sulten i løbet af dagen, skal du ikke være bange for at tilføje et 4. måltid.

Trin 3: Løft vægte 3 gange om ugen

Hvis du vil sætte turbo på din slankekur så bør du motionere 2-3 gange om ugen – gerne styrketræning.

Når du styrketræner forbrænder du en masse kalorier og forhindrer, at dit stofskifte nedsættes, hvilket er en almindelig bivirkning ved at tabe sig.

Hvis du spiser sundt og varieret med fokus på lavt kalorieindtag så vil du endda opleve, at du får flere muskler.

Hvis styrketræning ikke er en mulighed for dig, så du kan gå, løbe, jogge, cykle eller svømme.

Forkæl dig selv én dag om ugen

Du kan tage én dag i ugen, hvor du forkæler dig selv og må spise flere kalorier. Mange foretrækker lørdag.

Det er dog vigtigt at holde sig til de sunde kalorier f.eks. havre, ris, kartofler, søde kartofler, frugter m.m.

Men det er kun én dag i ugen – hvis du gør det flere dage vil din slankekur ikke lykkedes.

Et “cheat måltid” er ikke nødvendigt, men de kan i nogle tilfælde øge niveauet af fedtforbrændende hormoner f.eks. leptin og thyroid.

At have en dag hver uge, hvor du spiser flere kulhydrater, er helt ok – selvom det ikke er nødvendigt.

10 gode råd til at gøre et vægttab lettere – og hurtigere

 1. Spis morgenmad med et højt indhold af protein. Ved at spise morgenmad med et højt proteinindhold reducerer du trangen til sukker og kalorieindtag hele dagen.
 2. Undgå sukkerholdige drikkevarer og frugtsaft. Disse typer drikkevarer kan forhindre et vægttab.
 3. Drik vand en halv time før hvert måltid. En undersøgelse viser, at indtag af vand før et måltid øger vægttabet med op til 44% over 3 måneder.
 4. Vælg dine fødevare med omhu. Visse typer af fødevarer kan hjælpe dig med at smide de overflødige kilo.
 5. Spis opløselige fibre. Undersøgelser viser, at opløselige fibre kan reducere fedt – især omkring maven. Fiber kosttilskud kan også hjælpe dig.  
 6. Drik kaffe eller te. Hvis du er kaffe- eller te drikker, så drik så meget du har lyst til. Koffein er med til at øge dit stofskifte med 3-11%
 7. Sørg for at din kost primært består af uforarbejdede fødevarer. De er sundere, fylder mere og de hjælper dig til at undgå overspisning.
 8. Spis din mad langsomt. Undersøgelser viser, at hurtig spisere er mere tilbøjelige til at tage på i vægt over tid. Ved at spise langsomt føler dig dig mæt, hvilket øger de vægtreducerende hormoner.  
 9. Vej dig selv hver dag. Undersøgelser viser, at folk der vejer sig selv hver dag, er mere tilbøjelige til at tabe sig.
 10. Få en god nats søvn hver eneste nat. Dårlig søvn er en af de største risikofaktorer til at tage på i vægt.

De afsluttende bemærkninger

Som tidligere nævnt så findes der mange måder at tabe sig på. Hvad der virker for nogen, virker måske ikke for dig.

Mit bedste råd er, at du prøver dig lidt frem indtil du finder en måde, som virker for dig. Det handler om at finde en sund balance, som ikke påvirker din hverdag radikalt, hvis du ønsker at holde et varigt vægttab.

Alt for mange følger en 6 ugers slankekur. Og derefter vender de overflødige kilo tilbage fordi der ikke er tale om en livsstilsændring.

Mine 10 råd i denne artikel skal bruges som en vejledning til at ændre små rutiner i hverdagen.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til mig.

Slået op d.

Hvad er min idealvægt

sådan finder du din idealvægt

Hvad er min idealvægt? Det er et spørgsmål jeg ofte får fra mange af vores kunder.

I denne artikel vil jeg forklare dig hvordan du beregner dig egen idealvægt eller ihvertfald få en idé om, hvad din idealvægt bør være.

Hos DM Skincare har vi rigtig mange kunder som bruger vores populære slanke te til at kickstarte en sund slankekur.

Vores slanke te er unik fordi den er baseret på ældgamle kinesiske opskrifter – uden brug af kemikalier og afføringsmidler som mange andre typer slanke te.

Faktisk er vi så overbeviste om, at vores DM Skincare slanke te også vil hjælpe dig, at vi tilbyder dig 100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur.

Når man er startet på en slankekur er det vigtigt, at man har sat sig et mål for hvor meget man vil tabe sig. Dette mål bør være din idealvægt – og derfor er det vigtigt at kende sin idealvægt.

For at bestemme din idealvægt er det flere faktorer som spiller ind herunder alder, muskel og fedt forhold, højde, køn og knogletæthed.

Nogle eksperter mener, at beregning af body mass index (BMI) er den bedste måde at afgøre om din idealvægt er passende. Andre eksperter mener, at beregning af BMI er unøjagtig, da det ikke tager højde for blandt andet muskelmasse.

Derfor bør du vide, at din idealvægt kan være en helt anden end hos din veninde. Hvis du sammenligner din idealvægt med familie og venner risikerer du at sigte for højt, hvis du er omgivet af overvægtige personer eller for lavt, hvis personer i din omgangskreds er under normalvægt.

Selvom det kan være svært at lade være med at sammenligne din idealvægt med andres, så bør du være opmærksom på dette.

Niveauerne for overvægt er desuden meget højere i blandt andet USA end f.eks. Danmark.

Body mass indeks (BMI)

Dit BMI er mål for din vægt i forhold til din højde. Eksperter over hele verden er enige om følgende:

 • Personer med et BMI på under 18,5 er undervægtige
 • Et BMI på mellem 18,5 og 25 er ideelt
 • En person med et BMI mellem 25 og 30 er klassificeret som overvægtig
 • En person med et BMI på over 30 er overvægtig

I nogle lande betragter man dog at BMI på under 20 er undervægtig.

Udfordringer med BMI

BMI er en meget enkelt måling, der ikke tager højde for personens talje, bryst eller hofte mål. Som eksempel kan en olympisk 100 meter mester måske have et højere BMI end en overvægtig person af samme højde.

Det skyldes, at den olympiske 100 meter mester kan have flere muskler end den overvægtige person. Den olympiske mester vil dog have mindre talje, mindre kropsfedt og sandsynligvis bedre generelt sundhed.

Ved at anvende BMI som eneste faktor for idealvægt kan en overvægtig person betragtes som sundere end den olympiske mester.

BMI tager heller ikke højde for knogletæthed (knoglemasse). En person med osteoporose kan have en lavere BMI end en person af samme højde – selvom personen med osteoporose kan have større talje, mere kropsfedt og svage knogler.

Mange eksperter kritiserer BMI for ikke at kunne være en generel vurdering af idealvægt. Det er i bedste fald en standard som kan indikere befolknings variationer, men bør ikke bruges i enkeltstående tilstande.

Helt enkelt så undervurderer BMI mængden af kropsfedt i overvægtige, og overvurderer det hos magre eller muskuløse mennesker.

Andre metoder til at finde din idealvægt

Er du ikke tilfreds med at bruge BMI til at finde din idealvægt, så findes der andre muligheder.

I det følgende vil jeg vise dig, hvordan du kan bruge taljemål og fedtprocent til at finde din idealvægt.

Waist to hip ratio metoden (WHR)

Waist to hip ratio er forholdet mellem talje omfanget og hofte omfanget. Talje omfanget måles på midten mellem det nederste ribben og bækkenet. Og hofte omfanget på det bredeste sted på hoften.

Forholdet her supplerer BMI og giver oplysninger om sundhedsrisici f.eks. om du har større risiko for at få hjerte-kar sygdomme, diabetes eller forhøjet blodtryk.

Fedtfordelingen på maven er i større risiko end fedtfordeling på hofte og lår.

WHR betragtes af mange for at være en bedre indikator for ideel kropsvægt end f.eks. BMI. Derudover fortæller WHR mere om risikoen for udvikling af alvorlige livsstilssygdomme end BMI gør.

En kvinde med lavere WHR er generelt sundere end kvinder med høj WHR. De er desuden mindre tilbøjelige til at udvikle diabetes, kræft og kardiovaskulære sygdomme.

Udfordringer med WHR

WHR måler ikke nøjagtig en persons samlede fedtprocent eller forholdet mellem muskler og fedt. Eksperter er dog enige om, at det er en bedre metode til at bestemme idealvægt og sundhedsrisici end BMI.

Talje og højdeforhold

Undersøgelser viser, at forholdet mellem højde og taljemål kan være bedre til at sige noget om risikoen for udvikling af hjertekarsygdomme og diabetes end BMI.

At holde omkredsen af din talje mindre end halvdelen af din højde kan medvirke til øget sundhed.

 • En mand på 183 cm. bør derfor ikke have taljemål over 91 cm.
 • En kvinde på 163 cm. bør ikke have taljemål over 81 cm.

BMI tager ikke højde for fedtfordelingen på kroppen. Akkumulering af abdominal fedt kan være skadelige for hjertet, nyrerne og leveren – mens fedt omkring hofter og lår ofte er mindre sundhedsskadeligt.

Fedtprocent

Fedtprocent angiver hvor stor en mængde af din vægt, der består af fedtvæv. Udover fedt består din krop også af både muskler, blod, indre organer, skelet osv.

Hvis du har en fedtprocent på mere end 50, så vejer kropsfedtet lige så meget som alle disse ting til fælles. Fedtprocenten vil dog sjældent være så høj, men ved meget overvægtige personer kan det sagtens lade sig gøre.

Vi har allesammen en fysisk grænse for, hvor lav en fedtprocent vi kan have. Mænd vil typisk ikke komme under 3%  og kvinder bør ikke have mindre end 10% kropsfedt.

Kvinder kan få problemer med hormonniveauer og menstruationscyklus, hvis de kommer længere ned end 10% kropsfedt.

Kropsfedt over 10% hos mænd og 20% hos kvinder anses for at være overflødige kilo, som ikke giver dig nogle fordele.

Fedt er et energilager til “svære tider”, men hvis du aldrig har svære tider, så har du ikke brug for 10% ekstra fedt – tværtimod.

De afsluttende bemærkninger om idealvægt

I denne artikel har jeg kort beskrevet forskellige måder, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om din vægt er ideel – og hvad dit mål skal være.

Uanset om du vil bruge BMI, WHR eller fedtprocent til at bestemme din idealvægt, så bør du gøre det for at finde ud af om du er overvægtig eller din vægt er normal.

Hvis du beslutter dig for at gå i gang med fysisk træning, så skal du huske, at motion sandsynligvis vil øge din muskelmasse, hvilket kan øge din vægt, selvom din talje bliver mindre.

Husk på, at muskler vejer mere end fedt.

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne artikel, så er du altid velkommen til at kontakte mig.