Nyhedsbrev

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Hold dig opdateret her:

Søg

Image Alt

Aktive Ingredienser / Te

Aktive ingredienser i DMSK teer

Grøn te, hvid te, sort te, matcha, pu erh, sencha, oolong og japansk bancha stammer alle fra den samme plante med det latinske navn Camellia Sinensis. Forskellen på disse ligger i selve bearbejdning af de høstede teblade.

Hvid te fremstilles af nye vækstknopper og unge blade fra planten, som dampes og tørres.

Grøn te fremstilles ved at dampe, rulles og herefter tørre bladende.

Sort te dampes ikke, men oxideres (iltes) eller fermenteres og herefter tørres.

Oolong te, gennemgår den samme proces som sort te, men fermenteres kun den halve tid.

Pu erh er en mørk te, der fermenteres, men iltes ikke ligesom almindelig sort te.

Matcha fremstilles ved at male de grønne teblade til en helt fin pulver, som opløses helt ved brygning. Det betyder at man indtager hele bladet og ikke blot et udtræk herfra. Derfor menes indholdet af antioxidanter og andre næringsstoffer også at være langt større i matcha i forhold til grøn te.

Sencha te dampes, tørres, nedkøles og rulles herefter. Det giver en lys klar og frisk smag.

Japansk bancha te minder om sencha, men høstes i løbet af den kolde tid på året, hvor planten hviler og derfor giver et lavere indhold af koffein. Smagen er sødlig og græsagtig.

Alle tevarianterne fra planten Camellia Sinensis anvendes traditionelt for at bidrage til:

  • At give mere energi
  • At styrke den mentale og fysiske kapacitet og give fysisk velvære

Findes i:

Brændenælde har en fin og sart spinat-agtig smag. Indeholder ikke koffein.

Brændenælde bidrager til:

  • At bevare fleksible led, muskler og sener.
  • At støtte kroppens vitalitet og bidrager til at give mere energi.

Findes i:

Enebær har en bittersød og let peber-agtig smag. Indeholder ikke koffein.

Enebær bidrager til:

  • Bidrager med antioxidante egenskaber, der beskytter celler og væv mod oxidativ stress forårsaget af frie radikaler.
  • At opretholde et sundt blodsukkerniveau.
  • At understøtte nyrernes udskillelsesfunktion.

Findes i:

Guarana er en eksotisk slyngplante med et højt koffeinindhold.

Findes i:

Honeybush, der også kaldes rooibos, har en let sødme og et delikat strejf af nøddeagtige toner. Indeholder ikke koffein.

Honeybush bidrager med:

  • Afslappende egenskaber.
  • Antioxidante egenskaber, som beskytter celler og væv mod oxidativ stress fra frie radikaler.

Findes i:

Hyldeblomst har en fin, sød og letparfumeret smag. Indeholder ikke koffein.

Hyldeblomst bidrager til:

  • Bidrager med antioxidante egenskaber, der beskytter celler og væv mod oxidativ stress forårsaget af frie radikaler.
  • At opretholde et normalt blodsukkerniveau.
  • At understøtte immunsystemet.

Findes i:

Ingefær har en skarp, krydret og let citrus-agtig smag. Indeholder ikke koffein.

Ingefær bidrager også til at opretholde ledernes mobilitet og til at undgå morgen morgenstivhed.

Findes i:

Kamille har en meget karakteristisk og mild smag. Indeholder ikke koffein.

Enebær bidrager med:

  • Naturligt forekommende antioxidanter, der bidrager til at beskytte celler og væv mod oxidation fra frie radikaler.
  • Afslappende egenskaber, der understøtter mental og fysisk velvære og hjælper med at opretholde en sund søvn.

Findes i:

Kanel har en sød, rund, varm og aromatisk smag og bidrager med antioxidante egenskaber. Indeholder ikke koffein.

Findes i:

Lakridsrod har en skarp og fyldig, men sødere smag end dens slægtninge anis og fennikel. Indeholder ikke koffein.

Lakridsrod bidrager til:

  • At opretholde energiniveauet.
  • Bidrager med antioxidante egenskaber og støtter immunsystemet.

Findes i:

Mælkebøtterod har en let bitter smag, der minder om grøn salat. Indeholder ikke koffein.

Mælkebøtterod bidrager til:

  • Bidrager til udskilningen af affaldsstoffer ved at stimulere urinproduktionen i nyrerne.
  • Mælkebøtterod besidder præbiotiske egenskaber, der bidrager positivt til fordøjelsen.

Findes i:

Mate har en røgfyldt og fedmefuld smag, og en stærk aroma der kan sammenlignes med kaffe. Indeholder koffein.

Mate bidrager til:

  • Bladenes indhold af antioxidante polyfenoler og catechiner bidrager til at beskytte kroppen mod oxidativ stress fra frie radikaler.

Findes i:

Morgenfrue har en meget mild, krydret smag. Indeholder ikke koffein.

Morgenfrue bidrager med:

  • Antioxidante egenskaber fra lutein.
  • Antiinflammatoriske egenskaber.

Findes i:

Rabarberrod har en syrlig og frisk smag. Indeholder ikke koffein.

Rabarberrod bidrager med:

  • Antioxidante egenskaber, der bidrager til at beskytte kroppen mod oxidativ stress fra frie radikaler.

Findes i:

Sennes har en let sød smag med bitre undertoner. Indeholder ikke koffein.

Sennes bidrager til:

  • At bevare ledenes mobilitet og fleksibilitet.
  • Bidrager positivt til fordøjelsen.

Findes i:

Sort peber har en skarp, stærk og varm smag. Indeholder ikke koffein.

Sort peber bidrager med:

  • Antioxidante og antimikrobielle egenskaber, der støtter kroppens immunforsvar.

Findes i:

X